Om mig

Jag heter Johanna Nilsson och den här bloggen handlar om det jag gillar allra mest: hållbart mode och hållbart entreprenörskap. 

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

Vem jag är och vad jag gör

Jag är född 1986 och kommer ursprungligen från Östersund. Jag bor sedan 2014 i Stockholm, med sambo och min dotter Ingrid (född april 2017). Och det här är lite mer om mig:

 • Hösten 2019 släppte jag boken “Gör skillnad! Från klimatångest till handlingskraft“ tillsammans med Emma Sundh och Maria Soxbo på Norstedts förlag.

 • Hösten 2018 startade vi tre Klimatklubben, en klimatrörelse växte från 0 till 20 000 medlemmar de fem första veckorna.

 • 2019 utsågs jag till Sveriges Second hand-profil av Erikshjälpen.

 • 2009-2019 drev jag smyckesmärket JohannaN – som hade transparent produktion som sin affärsidé. (och det är också jag som stod bakom organisation FATTA:s uppmärksammande smycken)

 • 2017 var jag nominerad till Årets röst (för "ett utmärkande budskap, kampanj eller språk)" i Stora Influencerpriset.

 • I september 2016 släppte jag boken "Slow fashion - din guide till smart och hållbart mode" tillsammans med Jennie Johansson på Ordfront förlag.

 • Jag föreläser, coachar och utför konsultuppdrag inom hållbart mode och hållbart entreprenörskap. Mer om det längre ner.

 • Jag står bakom Slow fashion-uppropet - en informationssida om hållbart mode och konsumtion. www.slowfashionuppropet.se

 • I 2,5 år drev jag också klädbutiken Replik på Frejgatan 47 i Vasastan, Stockholm där slow fashion samt riktigt bra design och kvalitet var en självklarhet.

 • Jag har 15 års erfarenhet av hållbart mode och 10 år av att driva eget företag. Med start i bl a Röda Korsets Ungdomsförbund och Nätverket Rena Kläder.

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

Om bloggen och samarbeten

Slowfashion.nu är idag en av Sveriges främsta plattformar för den medvetna klädkonsumenten. Och det här ska vara en välskriven, lättläst och inspirerande plats - allt med syftet att vägleda den dig till en mer hållbar garderob, samt att våga följa dina drömmar och hitta balans i livet. 

Bloggen är en stor del av min arbetstid, och för att kunna fortsätta lägga all den tid och kärlek som jag gör, finansieras den i dagsläget på tre sätt: 

 • Reklamsamarbeten med företag genom betalda blogginlägg. Mer om det hittar du under Reklamsamarbeten och PR.

 • Annonsering av hållbara modemärken och -företag i min lista med Hållbara shoppingtips

 • Läsarfinansering - om du gillar det du läser och vill supporta, får du mer än gärna ge en engångssumma via swish: 123 199 72 04.

Mer om mina principer och hur jag arbetar hittar du här: Reklamsamarbeten och PR.

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

Om att jobba med mig

Att prata, utbilda och opinionsbilda om hållbart mode och hållbart entreprenörskap är något jag brinner för. Ja, jag är helt enkelt passionerad i allt det jag gör, och att inspirera andra till förändring och engagemang är något jag älskar!

Därför tror jag verkligen att jag är rätt person om du letar någon för en föreläsning, workshop, panelsamtal,  konsultuppdrag eller något helt annat. Jag är peppad och nyfiken på det mesta inom mina områden. 

Exempel på uppdrag

Här hittar du mer info om vad jag arbetar som, tidigare har gjort samt vad andra sagt om mig: 


Kontakta mig

Och om du har minsta lilla fråga eller fundering, tveka inte att höra av dig på
hej@johannanilsson.se eller via formuläret här bredvid. 

Och visst ja, jag hoppas att du ska trivas här hos mig! Varmt välkommen!

Kärlek,
Johanna

Vill du veta hur jag behandlar personuppgifter och bevarar din integritet?
Kolla in min: Integritetspolicy