Om mig

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

Jag heter Johanna Nilsson och den här bloggen handlar om det jag gillar allra mest: hållbart mode, entreprenörskap och slow living. 

Jag har sysslat med hållbart mode i snart halva mitt liv då allt började genom bl a Röda Korsets Ungdomsförbund och Nätverket Rena Kläder i gymnasiet. Och entreprenörskap har nog på olika sätt varit en självklar del av vem jag är sedan dess också.

Idag är jag 30 år och bor i Stockholm där jag driver mitt företag JohannaN. Jag startade JohannaN 2009 när jag bodde i Umeå, en stad jag totalt gav sex år innan jag flyttade till Stockholm 2014. Ursprungligen kommer jag dock från en liten by två mil utanför Östersund. 

Jag gör ganska många olika saker, men slow fashion och hållbart mode är den gemensamma och grundläggande nämnaren till allt det jag gör. 

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

Vad jag gör

Smyckesmärket JohannaN

JohannaN förenar norrländsk design med thailändskt hantverk. Och alltid med kvalitet, service och transparent produktion i fokus. Om du någon gång har sett det så kallade FATTA-smycket så är det jag som ligger bakom det. Precis som många av de smycken som artister som Adam Tensta, Laleh Ane Brun, Ola Salo, Kajsa Grytt, Säkert! och Titiyo har burit och bär. 

www.johanna-n.com

Klädbutiken Replik

Replik är tänkt att vara ditt svar på hållbart mode. I butiken hittar du noga utvalda märken och produkter där slow fashion och hållbarhet alltid står i fokus. Och där kvalitet och riktigt bra design är mina ledord. Du hittar Replik både på webben samt på Frejgatan 47 i Vasastan, Stockholm.

www.butikreplik.se

Slow fashion av Johanna Nilsson

Dessutom så gör jag en drös andra saker som alla är relaterade till mina kunskaper och erfarenheter om slow fashion samt driva företag. Och om en skulle göra en lista på allt vad jag gör under "Slow fashion av Johanna Nilsson" så skulle den se ut så här: 

Andra bra saker att veta om mig är annars att trots att jag till synes verkar jobba mycket så strävar jag stenhårt efter att inte jobba mer än 40 timmar i veckan samt att vara helt ned- och bortkopplad alla helger och semestrar. För hållbarhet handlar också om att själv hålla! <3 

Hoppas du ska trivas här hos mig!

Och om du har några frågor eller funderingar är det bara att du säger hej här:
johanna@johanna-n.com