Hållbart mode

Hållbart mode är ett ämne som varit en stor del av mitt liv i snart 15 år. Och det som gör mig unik är min breda erfarenhet från flera olika håll inom branschen. Jag har en bakgrund från såväl ideell sektor och organisationsvärlden som från den kommersiella sidan med eget modemärke och erfarenhet av att ha drivit klädbutik. Därtill är jag också konsument, och författare till boken "Slow fashion: din guide till smart och hållbart mode" (skriven tillsammans med Jennie Johansson. Ordfront förlag, 2016) 

Allt det gör att jag har en bred kompetens för alla sorters uppdrag på ämnet hållbart mode och slow fashion (och om du vill se mig prata om detta hittar du avsnittet från när jag gästade SVT:s Plus i april 2018 här: Säsong 25 - Hållbara kläder) 

Föreläsningar

Jag föreläser mot såväl konsument som mot bransch, och fokus ligger alltid på inspiration och konkreta tips och råd. Här hittar du mer information: Föreläsningar om hållbart mode.

Foto: Nata Eftene

Foto: Nata Eftene

Ambassaden i Chisinau har anlitat Johanna Nilsson som talare och workshopledare till konferensen Moldova in Fashion under hösten 2017, både på ämnet hållbart mode samt hållbart småföretagande i modebranschen. Från första kontakt har Johanna varit trevlig, rak och tillmötesgående. Johanna är kunnig på sitt område och professionell i sitt arbete samt levererar ambitiöst och till fullo. Vi kan varmt rekommendera samarbete med Johanna.
— Anja Jahn Gunther, Svenska Ambassaden i Chisinau

Workshops

Jag är en van workshopledare och har stor erfarenhet av att hålla skräddarsydda utbildningar. Jag har bl a gjort uppdrag för Svenska Ambassaden i Chisinau riktade mot moldaviska modedesigners. Samt flera uppdrag för Svenska Institutet mot utländska gäster. 

Vi hade en mycket inspirerande och lärorik heldag tillsammans med Johanna på temat Slow Fashion. 30 personer från 20 olika länder deltog och Johanna ledde oss igenom ämnet på ett sätt som skapade mycket diskussion och engagemang i gruppen. Våra deltagare tyckte att det var en givande, rolig och tankeväckande dag!
— Margareta Engholm, Svenska institutet

Konsultuppdrag

Panelsamtal, expertuppdrag eller renodlade konsultuppdrag - allt är intressant! Jag är peppad och nyfiken på det mesta inom hållbart mode, så om du har ett förslag på uppdrag där du tror att jag kan passa, tveka inte!

För info, priser samt fler referenser är du alltid välkommen att kontakta mig på johanna@johanna-n.com eller genom formuläret här nedan: