Föreläsningar

Att föreläsa är något av det allra roligaste jag vet, och också något jag gör ofta! Och här hittar du mer information och vad andra sagt om mina föreläsningar:

Pris från 17 500 kr plus moms
(Grundskolor, bibliotek och ideella organisationer med begränsad budget - kontakta mig).

Självklart anpassar och skräddarsyr jag alltid mina föreläsningar utifrån vilka som är mottagare. Om du vill att jag ska ta fram en unik föreläsning just för dig, så gör jag självklart det (förslag på vad det skulle kunna vara hittar du här). Jag kan föreläsa på både svenska och engelska.

Vill du veta när jag föreläser nästa gång? Här hittar du mitt föreläsningsschema.

Varmt välkommen att kontakta mig via formuläret längst ner eller direkt på johanna@johanna-n.com för mer information och/eller offert. 


Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode

Foto: Magnus Ström

Foto: Magnus Ström

En inspirerande föreläsning om långsamt mode, baserad på boken jag skrivit med samma namn (Ordfront förlag, 2016). Slow fashion står i kontrast till dagens snabba shoppingmode och värdesätter istället eftertanke, personlig stil och kvalitet.

Föreläsningens fokus ligger på inspiration samt konkreta tips och verktyg på hur just du kan förändra din modevardag till att bli mer hållbar. Och när du lämnar föreläsningen garanterar jag att du känner dig peppad, hoppfull och handlingskraftig!

Föreläsningen riktar sig till vanliga konsumenter. 45-60 min. 

Tidigare uppdragsgivare: Naturvårdsverket, Sensus Studieförbund, Länsstyrelsen, Svenska Institutet samt ett flertal skolor och bibliotek m fl. 

Sagt om föreläsningen

Att ta del av Johannas föreläsning om långsamt mode är något jag rekommenderar alla! Johanna ger inspiration utifrån sin trygga kunskapsgrund och sitt eget sprudlande intresse för mode, hållbarhet och alla människors lika värde. Att det dessutom är roligt och smidigt att samarbeta med Johanna är såklart ett plus.
— Gudrun Norrfjärd, Sensus Studieförbund
Slow fashion är en inspirerande och i mångt och mycket peppande föreläsning utan att man som konsument går därifrån med dåligt samvete.
— Erika Gülich, Länsstyrelsen Kronobergs Län
En stor dos inspiration! Johannas föreläsning bygger på stor kunskap och personlig erfarenhet och är både konkret och lätt att ta till sig. Utan pekpinnar visar Johanna enkla, billiga och roliga sätt att hitta och skapa sin stil utan att förstöra miljön och gynna ofta usla arbetsvillkor i produktionsländerna.
— Linda Corneliusson Linde, Länsstyrelsen Kalmar län

Foto: Dorian Saranciuc

Foto: Dorian Saranciuc

Så tjänar du pengar på hållbart mode

Den nya tiden kräver att såväl modeföretag som handel måste ställa om mot mer hållbarhet. Men knäckfrågan är: hur fortsätter man tjäna pengar samtidigt som att hållbarhet faktiskt handlar om mindre konsumtion? Det svarar jag på under denna inspirationsföreläsning som innehåller lika delar trendspaning och bra exempel från branschen samt mina egna erfarenheter och reflektioner av att äga och driva ett modemärke samt ha drivit en klädbutik. 

Föreläsningen riktar sig mot bransch: modemärken, -företag och detaljhandelsbutiker. 45-60 min. 

Tidigare uppdragsgivare: Textilhögskolan i Borås,  Gävle City - centrumsamverkan, Svenska Ambassaden i Chisinau (Moldova in Fashion), Svenska Institutet m fl. 

Sagt om föreläsningen

Ambassaden i Chisinau har anlitat Johanna Nilsson som talare och workshopledare till konferensen Moldova in Fashion under hösten 2017, både på ämnet hållbart mode samt hållbart småföretagande i modebranschen. Från första kontakt har Johanna varit trevlig, rak och tillmötesgående. Johanna är kunnig på sitt område och professionell i sitt arbete samt levererar ambitiöst och till fullo. Vi kan varmt rekommendera samarbete med Johanna.
— Anja Jahn Gunther, Svenska Ambassaden i Chisinau
Tankeväckande föreläsning för våra aktörer i city inom ett angeläget ämne och mekanismerna inom industrin. Väver ihop olika delar inom fashion, detaljhandel och pekar pedagogiskt på att allt som är gångbart inte alltid är hållbart samt pekar på en rad konkreta alternativa vägar för dom som vill vara hållbara och samtidigt kunna göra affärer.
— Daniel Swärd, Gävle Citysamverkan


Att ta risken att bli mindre omtyckt - om att bygga ett starkt varumärke

En inspirationsföreläsning där jag berättar om mina egna erfarenheter av att driva företag och bygga varumärke. Att våga positionera sig, skapa en tydlig riktning och bestämma sig för att låta allt i företaget utgå från de egna värderingarna. En öppen och ärlig föreläsning där jag delar med mig av såväl det härliga som det jobbiga med att vara entreprenör, och mina egna erfarenheter och reflektioner. 

Föreläsningen riktar sig till dig som driver eget: oavsett om du vill starta, precis börjat eller har några års erfarenhet men vill hitta ny energi. Inkubatorer, nyföretagarcentrum och andra platser för start ups. 45-60 min. 

Tidigare uppdragsgivare: Leksands Folkhögskola, Influencers of Sweden, Vallje - Utvecklingsnod Sápmi, Norrlands Designkreativ, BIC Factory Företagsinkubator m fl. 

Sagt om föreläsningen

Johanna berättar med lika delar passion och saklighet om hur hon byggt sitt personliga varumärke kring Slow Fashion. Med konkreta exempel och kopplingar till sin egen resa inspirerar hon lyssnarna till att spetsa sitt erbjudande och sitt budskap.
— Linda Hörnfeldt, VD och grundare av Influencers of Sweden
Johanna pratar sanning utan att glorifiera. Hon säger det viktigaste och delar alla tankar. Jag fick verktyg att använda i praktiken och en riktig inspirationsboost till att jag går på rätt väg, för det är min egen. Hennes tips är värda sina år av erfarenhet och jag gick där ifrån påmind om vad som är viktigt.
— Josefin, FransOskars.com
På ett ärligt och genuint sätt delar Johanna med sig av sin kunskap och hon drar många exempel från sin egen entreprenörsresa. Johanna är inte rädd att prata om verkligheten som den är, höga berg och djupa dalar men hon använder sig av sin varma humor hela tiden så efter föreläsningen med tillhörande workshop är kropp och själ påfylld med ideér, nyttiga tips och en sundare syn på sitt egenvärde! Ett stort plus för mig som arrangör är hennes öppenhjärtliga bemötande före, under och efter hennes arbetsinsats!
— Tina Larsson, Norrlands designkreativ
Johanna har med skicklighet och stort engagemang hjälpt oss att beskriva våra värderingar och prioriteringar i vårt nystartade företag. Hon är påläst inom aktuella områden och föreläser skarpt och tydligt. På ett motiverande sätt stärker hon självförtroendet i det vi gör och vill stå för och vi kan varmt rekommendera hennes föreläsning.
— Asplund & Bäcklin, www.asplundochbacklin.com


Fler ämnen jag föreläser om


Problemen inom klädindustrin

Hur ser problemen exakt ut, hur uppstod de och vad blir konsekvenserna? En historisk tillbakablick som sedan förankras i dagens situation med fokus på konkreta exempel och statistik.

Vårda ömt

En föreläsning om konkreta tips för klädvård och härliga tips och trix för att få garderoben att hålla längre.

Materialskolan

Här djupdyker vi i kvalitet och textila material - vilka material ska du satsa på och hur är det egentligen med olika certifieringar och miljöaspekter? Och vad betyder egentligen "bra kvalitet"?

Stilsjälvförtroende och garderobsfix

Hur får du det där stilsjälvförtroendet som gör att du vågar ställa dig utanför trender? Och hur får du egentligen den där perfekta garderoben? Och måste du vara en minimalist för att överhuvudtaget kunna konsumera hållbart? Allt det och lite till svarar jag på i denna föreläsning.

Vill du att jag ska ta fram en helt skräddarsydd föreläsning? Eller har du några andra frågor eller funderingar? Maila mig på johanna@johanna-n.com eller kontakta mig här nedan för mer information och/eller offert.