Föreläsningar

Förutom mitt arbete med smyckesmärket JohannaN föreläser, skriver och coachar jag mycket. Och alla är saker jag älskar att göra.

Läs mer här om mina föreläsningar samt vad andra har sagt om mig. Och självklart tar jag gärna fram en skräddarsydd föreläsning för just ditt behov. För ännu mer info, priser samt fler referenser är du alltid välkommen att kontakta mig via formuläret längst ner eller direkt på johanna@johanna-n.com.


Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode

En inspirerande föreläsning om långsamt mode, baserad på boken jag skrivit med samma namn. Slow fashion står i kontrast till dagens snabba shoppingmode och värdesätter istället eftertanke, personlig stil och kvalitet.

Föreläsningens fokus ligger på inspiration samt konkreta tips och verktyg på hur just du kan förändra din modevardag till att bli mer hållbar. Och när ni lämnar föreläsningen garanterar jag att ni känner er peppade, hoppfulla och handlingskraftiga!

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

Sagt om mig

 
Att ta del av Johannas föreläsning om långsamt mode är något jag rekommenderar alla! Johanna ger inspiration utifrån sin trygga kunskapsgrund och sitt eget sprudlande intresse för mode, hållbarhet och alla människors lika värde.

Johanna kan få en att känna kraft i möjligheten att vara med och påverka en på många sätt smutsig bransch, samtidigt som det är möjligt och ok att tycka att det är kul med kläder. Att det dessutom är roligt och smidigt att samarbeta med Johanna är såklart ett plus.
— Gudrun Norrfjärd, Sensus Studieförbund
Länsstyrelsens uppdrag är att arbeta för en utveckling där miljö, tillväxt och goda levnadsvillkor går hand i hand. Som en del i det arbetet kontaktades Johanna N för att komma till Länsstyrelsen och föreläsa för personalen om Slow fashion.

Föreläsningen Slow fashion, är en inspirerande och i mångt och mycket peppande föreläsning utan att man som konsument går därifrån med dåligt samvete. Föreläsningen ger en guidning, med tips och idéer, till hur man faktiskt kan vara en fashionista utan att för den del stödja en smutsig modeindustri.
— Erika Gülich, Länsstyrelsen Kronobergs Län
 
 
Länsstyrelsen Kalmar län anlitade Johanna för att ge en inspirationsföreläsning för konsumenter om slow fashion under Den cirkulära garderoben, ett evenemang om hållbart konsumtion av kläder och textil.

En stor dos inspiration var också vad deltagarna fick! Johannas föreläsning bygger på stor kunskap och personlig erfarenhet och är både konkret och lätt att ta till sig. Utan pekpinnar visar Johanna enkla, billiga och roliga sätt att hitta och skapa sin stil utan att förstöra miljön och gynna ofta usla arbetsvillkor i produktionsländerna.
— Linda Corneliusson Linde, Länsstyrelsen Kalmar län
Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

Att ta risken att bli mindre omtyckt - om att bygga ett starkt varumärke

Jag berättar utifrån mina egna erfarenheter att driva företag och bygga varumärke. Att våga positionera sig, skapa en tydlig riktning och bestämma sig för att låta allt i företaget utgå från de egna värderingarna.

Det har gjort att mitt företag JohannaN stadigt växer och syns i såväl sociala medier som i traditionell press. Och allt det grundar sig i mitt beslut att just våga bli mindre omtyckt och därmed tydligt skapa en väg att gå och ett mål att jobba mot.

Jag pratar under föreläsningen om varumärkets betydelse, hur jag konkret har skapat en strategi och planering för att bygga och jobba med varumärket JohannaN långsiktigt. Och det är också de verktygen och metoderna du som lyssnar får med dig.

 
Johanna har med skicklighet och stort engagemang hjälpt oss att beskriva våra värderingar och prioriteringar i vårt nystartade företag. Hon är påläst inom aktuella områden och föreläser skarpt och tydligt. På ett motiverande sätt stärker hon självförtroendet i det vi gör och vill stå för och vi kan varmt rekommendera hennes föreläsning.
— Asplund & Bäcklin, www.asplundochbacklin.com


JohannaN – om att våga följa sin magkänsla

Föreläsningen handlar om min resa från att jag startade JohannaN 2009 till idag - vad jag lärt mig, vilka nitar jag gått på och mina absoluta bästa tips och erfarenheter för att lyckas - insikter som tagit mig över 8 år att nå.

Jag pratar om att våga bryta normer och gå emot det som förväntas. Föreläsningen riktar sig både till dig som vill veta mer om entreprenörskap och starta företag, men också till dig som vill inspireras till att våga välja ett annat sätt att leva.

Sagt om mig

 
Johanna pratar sanning utan att glorifiera. Hon säger det viktigaste och delar alla tankar. Jag fick verktyg att använda i praktiken och en riktig inspirationsboost till att jag går på rätt väg, för det är min egen. Hennes tips är värda sina år av erfarenhet och jag gick där ifrån påmind om vad som är viktigt.
— Josefin, FransOskars.com