Vi skriver bok om klimatet!

Det här känns så mäktigt och märkligt på samma gång: men jag, Emma och Maria ska ge ut bok!

Jag ska alldeles strax bara lägga mig raklång och vila under jul efter en så vansinnigt intensiv (men rolig) höst, men innan dess vill jag såklart berätta den här nyheten.

Foto: Emma Sundh

Foto: Emma Sundh

På inte mindre än min födelsedag, den 24 oktober, knatade vi tre upp till Norstedts ståtliga hus för ett så kallat förutsättningslöst möte (jag hatar det begreppet i vanliga fall eftersom det låter som en synonym till meningslöst, men denna gång kändes det… låt oss säga…helt okej!)

Vi tre startade Klimatklubben kvällen den 8:e oktober och bara någon vecka senare hörde Norstedts av sig. För att de tänkte att vi nog kanske var rätt personer för den där boken de haft i åtanke ett tag. Och hej, det var vi! Tror vi! Efter ett möte, en synopsis, ett signerat kontrakt (och förfrågningar från två andra bokförlag) så står vi nu här: mitt i bokprojektet. Med inlämning i februari.

Foto: Emma Sundh

Foto: Emma Sundh

Jag har aldrig träffat två personer som det går så lätt och snabbt att jobba med som just med Emma och Maria. Vilket är en jäkla tur! Vi kände ju knappt varandra innan Klimatklubben och nu hörs vi varje dag. Så att skriva en hel bok på bara någon månad känns förvånansvärt bra (säger jag i och för sig med skräckblandad förtjusning). Men jag tror på allvar att det kommer att bli förbaskat bra. Boken släpps i höst – och jag är så otroligt glad över att nu äntligen äntligen får vi berätta!

Och för mig är detta alltså både årets födelsedagspresent och årets julklapp!

Klimatklubben bok Norstedts

Och jämförelsen med förra (första) gången jag skrev bok, med Jennie, så är det här en jädrans räkmacka alltså. Sist kämpade vi länge länge innan vi blev antagen av ett förlag: Hur du skriver en bok - och får den utgiven

Lämna gärna en kommentar med tankar, hejarop eller något annat bokrelaterat!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.