Vi använder kläder hälften så länge idag som för 15 år sedan

Mellan år 2000 och 2015 dubblerades världens klädproduktion, och fram till 2030 beräknas den öka ytterligare 60 procent (Källa: FN). Ja, vi konsumerar mer och mer för varje år. Och vi använder det vi köper hälften så länge idag som vi gjorde för 15 år sedan (Källa: Greenpeace).

HÄlften så länge som för 15 år sedan.png

Det är helt enkelt något som är väldigt galet. Men hur har vi hamnat här? Och varför fortsätter vi skena på som ett framrusande tåg? På fullaste allvar: blir vi lyckligare av att köpa ännu en tröja (som vi dessutom kanske knölar längst in i garderoben med prislappen på)? Och är det rimligt att samma tröja kostar nästan lika mycket som en cappuccino?! Njae va?!

Vi kanske borde börja med att ta ett djupt andetag och fundera ett varv till. På hur vi själva konsumerar (använder du det du äger hälften så länge som du gjorde för 15 år sedan?! Var ärlig!) men också hur vi inspirerar och pratar med varandra.

Eller vad är dina tankar om det här?

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.