Fairphone, samtyckeslagstiftning och jag gästar podd

Vilken vecka alltså - så många roliga saker! Därför kommer här ett lite spretigt inlägg med allt som jag vill berätta om: 

Fatta: Sverige har fått samtyckeslagstiftning!

I onsdags röstade Sveriges riksdag ja till samtyckeslagstiftning! Vilket betyder att 5 års kamp och hårt arbete med FATTA nu är svensk lag. Och jag är så vansinnigt stolt och rörd över det här: makten och styrkan i vad vi tillsammans kan åstadkomma.

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

Jag är också evigt tacksam till alla er som har köpt och fortsätter köpa FATTA-smyckena - tack vare er har över 700 000 SEK oavkortat kunna gå till FATTA:s arbete. TACK för att över 3500 smycken har hittat nya ägare! (och ja, jag har kontrollräknat massvis med gånger, det är nämligen så ofattbart stora siffror att det är svårt att tro att det verkligen är sant, men det är det!!!) .

Självklart fortsätter FATTA:s arbete - och smyckena kommer att fortsätta säljas - för det finns mycket kvar att göra! Men först: NU FIRAR VI!

Hur bra är Fairphone?

För drygt ett år sedan köpte jag en ny telefon, vilket jag berättade om här på bloggen: Fairphone - min nya telefon. Ni är flera som har frågat nyfiket om mina tankar och åsikter om den så här en tid senare och det har också Elin på Teknifik.se gjort. 

Du hittar därför hennes intervju med mig här: Johanna Nilsson om livet med hållbara telefonen Fairphone

Hur bra är Fairphone?

Teknifik.se är förresten en vansinnigt bra blogg och informationskälla till alla de där teknikfrågorna som dyker upp hos de flesta av oss. Det jag gillar så skarpt är att Elin gör det enkelt och lättillgängligt, och en behöver varken vara speciellt intresserad eller duktig på teknik för att verkligen förstå när hon förklarar. Så tips tips!

Jag är veckans gäst i podcasten Ecofashionista

Ni som kollade på mina Instastories för två veckor sedan såg att jag just nu jobbar med en helt egen podcast - vilket jag självklart ska berätta mer om här alldeles snart! Men i väntan på det så har jag denna vecka gästat hållbart mode-podden Ecofashionista. Bl a berättar jag om varför jag har fikar med alla som är med på min lista med Hållbara Shoppingtips.

Poddavsnittet hittar du här: Ecofashionista: Vi gästas av Johanna Nilsson

Händer nästa vecka

Nästa vecka släpper jag massvis med smycken till reuse-butiken på Johanna-N.com (det ligger redan uppe en hel del, så missa inte det!) och på fredag ska jag för första gången träffa och coacha ett sprillans nytt butikskoncept med fokus på hållbart mode. Det ser jag framemot!

Men i övrigt jobbar jag vidare som vanligt: packar smycken, skriver blogginlägg, svarar på mail och allt det där andra som jag alltid gör plus ungefär 15 andra grejer!

Hoppas du har en fantastiskt fin helg! Själv njuter jag i fulla drag av solen och det somriga vädret!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.