Veckans finaste brev i brevlådan

Här sitter jag nervös inför kvällen när jag ska invigningstala på Klimatriksdagen. Det är några timmar kvar och jag ska träna några gånger till på mina fem minuter, så hoppas det lägger sig ju närmare det kommer. Ser såklart väldigt mycket framemot det hela: men det är absolut en grej där jag på allvar stretchar trygghetszonen. Flera hundra personer i publiken och stor scen med alla ögon på mig under några minuter....hjälp! 

Ett näverbrev som damp ner!

Annars är ju veckans finaste överraskning utan tvekan detta fina handskrivna brev på näver:

Foto: Damon Hatefi

"Hej Johanna!"

Jag som hade tänkt höra av mig på störten ju!

Men nu! Jag vill bara än en gång säga tusen tack för att du kom hit, för att jag fick träffa dig & vi alla lyssna på dig! Så sjukt duktig du är på det du håller på med, så himla intressant & inspirerande det var att lyssna på dig, jag blev som glad & taggad, tack!

Nu hoppas jag du får en härlig försommar med massa sol & fina dagar! Kram, & fortsätt vara som du är - grym! 

Lena"

För det första är ju de flesta av oss extremt svältfödda på fysiska brev - så att hitta detta i brevinkastet var ju grymt i sig. Men sen orden - och på näver! Så himla himla fint skrivet om min föreläsning på Leksands folkhögskola för någon månad sedan. TACK Lena! 

Hållbara shoppingtips

Veckans nytillskott på min lista med hållbara shoppingtips är Lebenskleidung.

Lebenskleidung är en Berlinbaserad tygagentur och -återförsäljare med fokus på GOTS-certifierade tyger. Och då jag vet att ni är många som letar hållbart producerade tyger men att problemet alltid är krav på rejält stora kvantiteter (ibland flera kilometer!) så känns det här extra kul förstås!

Lebenskleidungs specialitet är nämligen att du kan köpa så lite som ända ner till en meter av alla deras tyger. Vilket är perfekt för dig som syr som hobby, ska göra en provkollektion eller bara inte är tillräckligt stor för att köpa just flera kilometer av en enda färg....

Så efter att ha hittat och träffat delar av gänget bakom Lebenskleidung för någon månad sedan är de nu alltså med på min lista - så skoj! Något jag hoppas ska underlätta för er som letar just schyssta tyger!

Händer nästa vecka

Nästa vecka är det långhelg igen (det är mycket röda dagar på våren eller hur?!) - och i min strävan att göra mitt jobb så likt andras jobb i form av ledighet som bara är möjligt tar jag alltså långledigt! Lyx! 

Det betyder att jag bokstavligen talat tänkte dra till skogs, lämna datorn hemma och inte tänka på jobb på fem dagar. För min tes är ju att ju mer ledig jag är desto bättre blir jag på mitt jobb. D v s win-win (sen är det alltid lite klurigt att vara helt ledig - det kräver ju träning det med, precis som allt annat i livet!)

Tycker du att det är enkelt eller svårt att vara helt ledig? Och hur ser din nästa vecka ut?Berätta!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.