Hitta enkelt hållbara företag och märken

Jag har kommit på att jag verkligen älskar att åka tåg (extra bra nu när jag ska undvika att flyga i år) - och särskilt att jobba på dem. Får alltid så mycket gjort. Så bäst denna vecka är nog just att jag åkt så mycket tåg: till Göteborg, Borås och Norrköping. 

Hållbara shoppingtips

Annat skoj denna vecka är att min lista med hållbara shoppingtips har fått sig en uppdatering, och nu är alla märken och företag som är med där enkelt sorterade på kategori. Något jag hoppas ska göra det lite lättare för dig att hitta det du letar efter.

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

Och så har tre nya företag kommit in - alla väl värda att lyfta var för sig: 

Woolpower - varma underställ som är gjorda för att hålla länge länge. Producerade i min hemstad Östersund, och varje plagg är märkt med sömmerskan namn. Allt för bästa möjliga spårbarhet. Woolpower är verkligen ett grymt exempel på att det visst är möjligt att sy kläder i Sverige och samtidigt ha lönsamhet i det!

Frida & Fritiof - barnkläder och -prylar med fokus på eko och reko! Du såg kanske mitt samarbete med dem förra veckan, där de också får sig en ännu tydligare presentation. 

Repamera - en skräddare på distans. Olika typer av tjänster som gör att vi inte behöver konsumera lika mycket är något som är så himla spännande tycker jag. Och att göra det lätt och smidigt att reparera mera är såklart väldigt smart. Så spana in dem, och tidigare i veckan berättade jag också lite mer om min egen erfarenhet av deras lagningar.

Händer nästa vecka

Just nu är jag privat  minst sagt miitt i ett renoverings- och flyttkaos. I helgen går flyttlasset, visserligen inte så långt (ska flytta från en tvåa till en trea i huset bredvid) men jag anar att nästa vecka kommer att handla mycket om att bara försöka få ordning på allt (inklusive mitt hemmakontor och lager). Men det händer såklart också annat kul, exempelvis på onsdag:

Workshop för Svenska Institutet

För andra året i rad ska jag och Jennie (som jag skrev min bok tillsammans med) hålla en heldagsworkshop med föreläsning om hållbart mode för utländska utbytesstudenter. Dagen arrangeras av Svenska Institutet och jag är så peppad. Förra året blev det så fantastiska diskussioner och samtal mellan alla deltagare. För ja, tänk drygt 30 personer som alla är intresserade av ämnet, men med helt olika erfarenhet samt perspektiv från nästan lika många länder... Det kommer bli så himla fint!

Och det är med allt detta jag går in i nästa vecka!

Vad tar du med dig från veckan som varit? Och vad ser du framemot nästa?

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.