Jag är gäst i podcasten We Are Influencers

Helgfeelingen? Njae, själv kör jag förkylning och tappad röst. Men å andra sidan: helt värt efter torsdagens supergrymma dag med hållbart mode-fika med konsumentminister Per Bolund (sån jädra lyx att bli inbjuden!). Och därefter tre timmar föreläsning och workshop på uppdrag av Svenska Institutet för ett gäng forskare och branschfolk från hela världen. Temat? Ja, "How to make money out of sustainable fashion". TACK för allt fint jag får göra och vara med om! (sen att en hel dag av prat blev till att jag är superhängig nu är lite skitsamma!)

Annat skoj i veckan är att podden jag spelade in förra veckan nu är släppt: We Are Influencers: Om att arbeta utifrån sin värdegrund - Johanna Nilsson Jag och Linda Hörnfeldt pratar om hur en hittar sin värdegrund, att vara good enough och vikten av att vara professionell och veta sitt värde. Plus att jag avslöjar ett tills nu helt hemligt projekt!

Foto: Damon Hatefi

Hållbara shoppingtips

Min lista med hållbara shoppingtips har fått tre finfina nykomlingar, håll till godo: 

Just Wood - en butik helt fylld med trä, och alla dess varianter! Drivs av grymma Stina Göransson som är tillika ingenjör i träteknik som total tränörd. Här finns allt från smycken gjorda i trä till skor av kork och al. Eller varför inte trosor (jag har testat dem själv - så sköna!) gjorda i tencel med svensk skog som råvara,. Ja, finns så mycket skoj att upptäcka här!

Arnlunds Skrädderi - Om du letar fina klänningar gjorda av återbrukade tyger och älskar retro-stilen?! Ja, då har du hamnat rätt. Maria som driver märket från Uppsala syr och numrerar alla plagg själv!

Myrorna - Okej, det här är kanske inte en butik som behöver en närmare presentation ändå... Återanvändning är Myrornas budord - och deras second hand-butiker finns från Malmö i söder till Luleå i norr. Plus att deras hemsida bjuder på massor av fint i hållbart mode-väg, för vad sägs som massa bra tips och gratis online-kurser? 

Händer nästa vecka

På fredag nästa vecka drar jag till Umeå med tåg! Anledningen? Jo! För att jag ska vara med i SVT-programmet PLUS och prata hållbart mode. Längtar så! Inspelningen är först den 24e, men jag tar självklart tillfället i akt att hänga med kompisar några dagar innan.

Och innan dess, ja, då bjuder veckan på helt vanligt jobb. Några möten inbokade, men mest framför datorn.

Har du något speciellt som du längtar lite extra till? Berätta!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.