Varför att sätta mig själv i skiten är det bästa jag vet

Jag insåg häromdagen att jag mer eller mindre aktivt sätter mig själv i skiten när det gäller mitt företag och jobb. Jag tar emellanåt lite onödigt mycket risker. Och söker mig medvetet bort från trygghet mot något som snarare kan betecknas som vansinniga chansningar. Men varför? Är jag helt dum i huvudet?

Jag strävar ständigt mot att bygga ett företag och tillvaro som är stabil och trygg, ändå väljer jag gång på gång att gå ifrån det. Som att när jag nått stabilitet inom något så hoppar jag på nästa grej. Och då kommer det perioder som känns extra tunga, som ett brev på posten. När pengarna för tillfället är slut på kontot eller när jag bara så där allmänt inte har en jävla aning om hur jag ska ro allt i land. 

Entreprenörskap - att växa genom utmaningar

Men så gör jag så här gång på gång och om och om igen. Varför? Hur kan jag göra så mot mig själv? Jo, för än hur pissigt det känns när jag inte vet hur saker ska lösa sig så gillar jag det. 

Det kan låta galet motsägelsefullt. Men jag växer i det här. Det är i det här mitt självförtroende utvecklas. Att jag vet att jag alltid löser det än hur tungt det just där och då känns. Att slå i neråt ger mig energi, ett jävlaranamma och en tydlig riktning mot vart jag ska: uppåt och ur det. Och jag har vid det här laget gjort det så många gånger. Samt alltid löst det. Och samtidigt tagit ett steg framåt med allt!

Det är som att ständig trygghet tråkar ut mig. Dödar min kreativitet och glädje inför jobbet. Och jag tror att många som driver företag vet exakt vad jag pratar om? Som att anledningen till att en inte är tradionellt anställd är för att vi söker risker. Och växer och utvecklas i att inte veta hur nästa vecka ska se ut. 

För andra kanske det kan vara den värsta känslan. Men det är nog just därför vi också måste vara ärliga mot oss själva: alla passar inte att vara anställda och alla mår inte bra av att driva eget. Så vem är du? 

PS. Visst har du sett funktionen med det lilla hjärtat här nedan? Om du gillar inlägget men inte är den som kommenterar får du supergärna klicka en "like" så jag vet vad du vill läsa mer om <3 Följ mig också på bloglovin' för att inte missa något och för att spara inlägg till sen. DS.