Var och hur hittar jag hållbara kläder?

Några av era vanligaste frågor är “Var kan jag hitta schysst producerade kläder?“, “Vilka företag kan jag lita på?“ och “Hur tusan ska jag tänka och var ska jag börja när det gäller en hållbar garderob?“

Hur ska jag tänka för att skapa en hållbar garderob?

Jag förstår varför detta är det ni funderar som allra mest på. För det är ju fullständigt rimligt: när var och varannat företag snackar hållbarhet är det svårt att navigera. Vad exakt menar de? Och vad ska jag som konsument förhålla mig till?

De allra flesta av oss vill göra kloka, medvetna och bra val. Men om en inte, som jag, jobbar med det hela dagarna är det ju superklurigt att hålla koll. Och om det dessutom är ett område du kanske inte är så jätteintresserad av eller orkar sätta dig in i blir det ju såklart ännu svårare.

Foto: Emma Sundh

Foto: Emma Sundh

Hållbara shoppingtips - min bästa lista

Fråga mig om exempelvis val av elavtal, placering av pengar och köp av hudvårdsprodukter: tre områden jag är måttligt insatt och intresserad av. Men som jag likafullt vill göra de bästa klimatsmarta, hållbara och mest etiskt försvarbara valen inom. Så hur gör jag? Jo, jag ber dem som kan och brinner för ämnet berätta. Så slipper jag rota runt i något jag inte riktigt orkar.

Och så tänker jag att ni som ställer de här kloka frågorna om kläder också gör, och att det är därför ni följer mig på sociala medier och läser min blogg?! För att jag har tiden, intresset och kunskapen (som kommer av att en nördar ner sig totalt under många år i ett enda smalt ämne). Så att ni slipper.

Det var också så min lista med Hållbara Shoppingtips kom till för lite drygt ett år sedan. Som ett enkelt sätt för mig att samla mina bästa tips på era vanligaste frågor på ett och samma ställe. Och för att koppla ihop er som vill lägga era pengar på bra saker med de företag som gör det allra bästa de kan.

Listan är mina hållbarhetskompisar

Alla företag som är med på listan är mina hållbarhetskompisar. Vi har alla samma mål: en schysstare och mer hållbar modeindustri. Företagen i listan betalar för att synas, och anledningen är helt enkelt att de alla vill stötta mitt arbete med att prata och sprida kunskap om hållbart mode. Något som jag uppskattar vansinnigt mycket!

Listan är en samling av mina bästa tips och tankar på temat hållbart mode, jag länkar till blogginlägg som du gärna får läsa och till företag och märken som jag tycker gör ett grymt jobb.

Du hittar listan här:

Hållbara Shoppingtips

Och du, om du gillar listan får du jättegärna tipsa vidare. Allt för att fler ska upptäcka dessa företag som på olika sätt arbetar med hållbart mode på ett genomgripande och genuint sätt. Och om du undrar över mina urvalskriterier för få vara med på listan så har jag berättat mer om det här: Vilka får vara med på min lista med Hållbara Shoppingtips?

Berätta gärna om du har upptäckt något företag, och kanske t o m handlat, tack vare min lista. Skulle vara så roligt att veta! <3

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.