Vad en 6-månadersbebis lärt mig

6 månader och två veckor, så länge har Ingrid varit en del av mitt liv. Och jädrans vad den ungen lärt mig mycket (okej, alla ni som har kids nickar säkert självklart och tycker att det lite fånigt att jag kommit på det som är sant sen sekler...). Men i alla fall: 

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

5 grejer min bebis lärt mig

 • Att älska att vara hemma och göra ingenting. Hallå hur härligt är det inte bara att ligga på golvet och garva?!
   
 • Hon har fått mig att bli grym på att prioritera. Jag har ju tidigare försökt leva efter detta: Vilka är dina tre viktigaste punkter idag?. Nu är det skarpt läge varje dag. Och det älskar jag!
   
 • För några månader sedan skrev jag det här inlägget: Att koppla bort och av. Jag har inte alls lyckats jobba bara några få timmar varje dag. Men däremot har jag verkligen blivit riktigt bra på att koppla av och på jobb, och verkligen inte känna stress. Just för att jag genuint känner så här: 
   
 • Var sak har sin tid. Först och främst är det allra härligast att hänga med min fina unge. Sen om och när hon ex somnar jobbar jag. Men hinner jag inte, så gör jag det på kvällen när vi är två vuxna hemma. Eller nästa dag. Eller nästa vecka. Ja, jag har blivit så jädra bra på att njuta av nuet och de små grejer vi ägnar oss åt. Och när jag jobbar så är jag stenhård med att göra det som spelar störst roll först (se nummer 2 i listan), och hinner jag inte mer, så är det helt ärligt väldigt sällan (läs aldrig!) någon dör pga att jag inte gjort allt på min att-göra-lista...
   
 • Och slutligen att jag är så vansinnigt tacksam för att jag får ha alla fina saker i mitt liv samtidigt. Världens roligaste liv hemma och världens roligaste jobb. Hur bra är inte det!? (och att jag bor med någon som tänker exakt likadant, och att det därför är självklart att dela föräldraledigheten på sådant sätt att vi kan möjliggöra så mycket som möjligt för varandra.)

Är det något jag har missat och som en också lär sig? Ni med egna eller andras ungar, ge mig era bästa grejer! 

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.