Underbara små butiker - och risken att de kanske försvinner

Jag älskar att dyka in små, personliga och självständiga butiker. Där personalen hejar på mig, visar sina noga utvalda produkter och hjälper mig med bra service att hitta det jag letar efter. Och allt i en inspirerande och unik miljö. Jag blir genuint glad av att gå in sådana butiker, där jag blir sedd och uppskattad för den jag är. Och jag är nog inte ensam om att älska dessa butiker!?

Vi är många som vill att de ska finnas: för att inspirera oss och för att ge oss lite av det lugn som kan vara svårt att uppleva hos de stora butikskedjorna och i shoppinggalleriorna. Men! Det jag, och det ska villigt erkännas, lätt kan glömma bort är att de här butikerna bara finns så länge vi handlar hos dem. Det är så lätt att gå in och njuta av atmosfären och titta på fina saker, men handlar man inte riskerar de att helt slås ut och försvinna. Och jag känner själv att jag måste börja ta mer ansvar för just detta - ska jag njuta av deras charm måste jag också spendera mina pengar där.

Jag kan inte fortsätta få min inspiration från de små butikerna och sedan köpa billigare kläder på de stora kedjorna. För med mina pengar röstar jag: det jag handlar växer och det jag inte handlar krymper. Så, från och med nu ska jag tänka ett steg längre: kanske köpa färre saker men att då aktivt välja att handla från de butiker jag vill ska finnas kvar.

Så från och med nu ska jag bli så mycket bättre att visa min kärlek till dessa härliga små butiker genom att låta min plånbok välja dem om och om igen!