Umeå Fashion Week

Tack Umeå för några fantastiska dagar! Inte bara för att det alltid känns som att komma hem utan också för att det verkligen är en så jädrans peppig och härlig stad. Innan jag flyttade till Stockholm för drygt två år sedan bodde jag 6 år i Umeå. Det var där jag startade JohannaN och det är också där jag fortfarande har många kompisar kvar. 

Torsdagen och fredagen var härligt intensiva - och då hade jag verkligen inte hämtat mig från Bokmässan veckan innan. Så jag ber om ursäkt redan nu för alla mail som är obesvarade, blogginläggen som aldrig skrevs och allt det där som jag borde ha gjort. 

Torsdag

Jag började torsdagen med en intervju för SVT Västerbotten - och det inslaget hittas här: Hållbart på Umeå Fashion Week.

Fil 2016-10-03 16 47 50.jpeg

Det var i princip första gången i Umeå för Jennie (förutom några timmars snabbvisit för några år sen) så självklart var jag tvungen att visa henne några av mina favoriter: vi åt lunch på Rost. Spanade in Röda Korset Kupans fina City-butik (och Jennie som aldrig hittar något på second hand dök på två fantastiska grejer: en sidenblus i härligt mönster och en linnekappa från Gudrun Sjödén). Sa hej på KällbergElmberg och Swedish Beauty Factory - två bra ekofrisörer. Och så härjade vi såklart runt på Kii.

Sen var det dags för vår releasefest. Den hölls på Rexs fina 20-talsinspirerade bar Juliette. Och ett rejält regnoväder till trots var det fantastiskt fint att se så många! Tack för att ni kom!

Foto: Fredrik Larsson - Photography,  www.fredriklarsson.se

Foto: Fredrik Larsson - Photography, www.fredriklarsson.se

Kvällen rundade vi av på alltid lika roliga baren Open/Closed. Sen var det dags för några timmars sömn på härliga nyöppnade Elite Hotel Mimer (tack Umeå Fashion Week! Att bo på hotell för första gången i det som typ är ens hemstad är minst sagt fin vardagslyx)

Fredag

Råpeppade började vi morgonen med att frukostföreläsa på Juliette för drygt 40 personer. Och vilken jädrans fin respons efteråt. Var helt överväldigade av er som stannade kvar, köpte boken och sa snälla saker <3

Foto: Filippa Rådin

Foto: Filippa Rådin

Lunchen spenderade jag på Kulturbageriet med Metzerverket - ett nystartat företag jag har coachat sedan i våras. Älskar grejen med att ge tillbaka lite av allt det jag lärt mig under åren som företag (och apropå det: att coacha, peppa och inspirera är något som jag gärna gör, här har jag skrivit lite mer om hur det funkar: Coachning.)

Lördag och söndag

Jag valde att stanna kvar hela helgen för att verkligen få tid till att träffa kompisar och vila. Och det var så härligt, välbehövligt och roligt. Jag gjorde inte så mycket faktiskt, utan tog det mest lugnt. Just för att det är vad jag behöver mer än något annat efter boksläpp, bokmässan och Umeå Fashion Week.

Och nu är jag tillbaka i Stockholm, med en tanke om att den här veckan ska handla om att komma ifatt och få koll på läget. Ska bli skönt det med när allt just nu mest känns som att det snurrar lite för fort. 

Men kontentan är: Umeå är så jädra fantastiskt. Den uppbackning och pepp som finns där har jag på fullaste allvar aldrig upplevt någon annanstans. Så ni som är i Umeå - hoppas ni fattar att det är något unikt och härligt. Att alla vill varandra väl och verkligen backar upp olika roliga grejer. Tänk bara det här liksom, jag flyttade från Umeå för två år sedan, ändå valde de flesta lokala medier (och SVT Västerbotten) att berätta om och sprida det jag tror på: 

Västerbottens Kuriren: Tre frågor till… Johanna Nilsson aktuell med bok och blogg i ämnet Slow fashion

Totalt Umeå Nöjesmagasinet: Umeå Fashion Week-utgåvan 22 september

Västerbottens Folkblad: Modemanifest för de miljömedvetna

P4 Västerbotten: 

Blir så glad att jag det gör ont! 

Hur var er helg? Och om du var i Umeå, spanade du inte något under Umeå Fashion Week? Och vad i så fall?

(Sorry för några halvtaskiga bilder, men ni fattar grejen!)