Ett grymt boktips och lite länkkärlek

Boktips: Modeslavar

Modeslavar-leopard-forlag

Boken Modeslavar av Tobias Andersson Åkerblom och Moa Kärnstrand (Leopard förlag) är sproilans ny och av det jag hittills har hunnit läsa (haffade ett ex på releasekalaset) så rekommenderar jag den verkligen!

Modeslavar är ett reportage om en industri med mycket att dölja. Här blottläggs verkligheten bakom de stora klädföretagens hållbara fasad och konsekvenserna av en affärsmodell som går ut på att jaga världens lägsta priser. Men det ges också exempel på modeföretag som faktiskt försöker att förändra och har idéer om hur framtidens hållbara klädindustri kan se ut.
— Från baksidestexten av Modeslavar

Mycket ångest visst, men så viktigt att gång på gång verkligen trycka in i huvudet hur arbetsvillkoren ser ut på de fabriker som producerar våra kläder. Och det gör den här boken! 

Länkkärlek 1

Ytterjärna Forum har gjort en lite längre intervju med mig om Slow fashion, så om en vill läsa mer om sånt så kan det spanas in här: Slow fashion - det långsamma klädmodet. Finns massor av annat att läsa på deras sida för den som är ekoreko-intresserad också!

Länkkärlek 2

Bloggen Ekomorsan.com skrev ett så jädrans fint inlägg om ett halsband hon har köpt från mig att jag blev alldeles tårögd. Särskilt för att hon peppar igång på exakt samma sak som jag gör: hållbarhetskommunikation (hetare än vad det låter, trust me!) Hennes inlägg (och braiga blogg) hittar du här: Halsband från JohannaN 

Vilken hållbart mode-nyhet/grej har ni fastnat för på sistone? Skriv en kommentar vettja!