Tillfredställelsen över att gräva i garderoben

En del av Slow Fashion-filosofin är att ta hand om sina kläder så att de håller längre. Idén är ju lika enkel som briljant. Men lika förbaskat är det så svårt att leva detta fullt ut. Det är ju det bästa sättet att spara pengar samt göra en insats för miljön, men ändå är det så mycket enklare att knöla in de där trasiga jeansen längst bak i garderoben än att ta fram symaskinen. Slow Fashion Sunday: re-organizing my wardrobe and clothes, re-dying black jeans that lost its color, fixing broken pieces, polishing shoes and re-making a pair of pants that never fitted me. #sustainfashion

Jag har dock upptäckt något riktigt bra: ingenting kan få mig att känna mig så självbelåten och duktig som när jag har stoppat ett par tjockstrumpor eller sytt fast en knapp som har lossnat. Så jag har nu på sista tiden försökt ändra mina vanor till att emellanåt (förslagsvis söndagar) gå igenom min garderob. Plocka ut allt som behöver lagas och fixas. Putsa samt lämna in skor som är trasiga till skomakaren. Färga mina svarta jeans som blivit grådassiga. Sy i knappar och laga hål i koftor. Sy om plagg som aldrig riktigt passat eller ge bort till Röda Korset Kupan. Och ja, känslan av tillfredställelse är bra fin. Att klappa sig själv på axeln och vara stolt är ju ändå något en borde göra lite oftare tycker jag.