Swedish Beauty Factory - ekolyxig hud- och hårvård

Jag har lovat mig själv att verkligen försöka leva mer som jag lär, och bara köpa hållbart producerade kläder samt hud- och hårvård. Och nästan alla mina hållbara produkter i badrumsskåpet (som jag sakta men säkert håller på att byta ut och bygga upp till att bara bestå av ekologiskt och rättvist producerat) kommer faktiskt från ett och samma ställe: webshopen Swedish Beauty Factory. SBFButiken samlar många olika märken - men alla med samma utgångspunkt: de ska vara producerade med respekt för människa och miljö, kännas lyxiga med vackra förpackningar samt såklart vara effektiva. Ett schampoo är ju rätt värdelöst om det inte rengör och vårdar håret. Jag tänkte visa några saker som jag använder och trivs med och hoppas det ska inspirera lite. Så om du använder några ekoprodukter du är riktigt nöjd med, berätta i kommentarsfältet!

RahuaEkoschampooJohannaNDe hårprodukter jag använder är schampoo och balsam från Rahua, och innehållet är verkligen drygt. På bilden här ovan har jag använt schampot varannan/var tredje dag i ungefär två månader. Och såklart stor plus för fina flaskor - ska inte underskattas när de står framme i badrummet varje dag!

Schampoo - ekologiskt schampoo från Rahua, 275 ml - 319 kr Balsam - ekologist volymbalsam från Rahua, 275 ml - 349 kr

EdgeTorrschampoJohannaNEn riktig favorit som jag upptäckt det senaste året är torrschampoo (helt otroligt hur jag kunde leva över 25 år utan denna uppfinning!). Det här från svenska Edge är helt fantastiskt, "smälter" in håret och är lätt att borsta både i och ur. Vissa torrschampon kan se ut lite som mjäll, men inte det här. Bäst är också att det både finns som vitt och brunt, så om du har mörkt hår är det sistnämnda toppenbra! Dessutom - bra hårspray, också från Edge.

Torrschampoo - Dark Haze från Edge, 200 ml - 199 kr Hårspray - Shaping Spray från Edge, 80 ml - 99 kr, 300 ml - 199 kr

KaeEkohudvårdJohannaN

Och bästa hudvården! Jag har rätt känslig hy - torr och fet omvartannat. Får ofta torra fläckar på vintern och värmeutslag på sommaren. Ja ni vet, som det flesta har det med andra ord. Jag är duktig på att både smörja in och rengöra men inte så mycket för att använda många olika produkter. Så dessa två tycker jag funkar finfint.

Ansiktsoljan är rätt fet och doftar lite speciellt, men det känns helt överkomligt eftersom den verkligen har gjort min hy mer jämn och finare. Jag använder den varje morgon och kväll nu under vintern, och bara på kvällen på sommaren (när hyn inte är lika torr.)

L'eau de Kaé är ett ansiktsvatten som jag använder för att tvätta bort smink. Brukar ta lite grann på min tvättlapp av bomull och tvätta av sminket för att sedan torka av hela ansiktet med bomullsduken dränkt i vatten. För något år sedan insåg jag att alla de engångsrondeller av bomull som jag använde varje kväll för sminkborttagning faktiskt var odlad och plockad någonstans i världen. Dvs ett otroligt slöseri av resurser. Så då började jag använda en duk som jag istället kan tvätta i maskin en gång i veckan. (jag har färgat min svart så att mascararester mm inte ska syns när den hänger framme i badrummet)

Ansiktsolja - Kaé Argarôme Soir Fermeté, 15 ml - 339 kr Ansiktsvatten - L'eau de Kaé, 200 ml - 239 kr Bomullsduk - för ansiktsrengöring i ekologisk muslin - 59 kr

EkoibadrummetJohannaNOch avslutningsvis: kroppsborste och nagelborste i trä. Himla bra grejer!