SVT:s Plus, Klimatriksdagen m.m

Den senaste veckan har jag åkt tåg motsvarande en halv arbetsvecka: 20 h. Tur för mig att det inte finns något ställe jag jobbar så sjukt bra på (minus konstant svajjig internet förstås....) som just tåg. Så funderar lite på om jag inte borde okynnesåka utan mål bara för att jobba extra effektivt någon gång?!

Så, nu sitter jag alltså åter på ett tåg. På väg hem från Jönköping och min föreläsning om Slow fashion på Jordbruksverket. Och varje gång jag föreläser känner jag exakt samma sak: fy tusan vad jag tycker att det är roligt! Lyxigt då att nästa gång blir redan nästa vecka, mer om det strax!

SVT:S Plus om hållbart mode

Tisdagens avsnitt av Plus där jag är med och svarar på tittarnas frågor om hållbart mode ligger nu på SVT Play: Säsong 25 - hållbara kläder. Och vet du, när det sändes i tisdags kväll fick jag så himla många fina sms och meddelanden på Facebook och Instagram med hejarop och pepp - det är ju svårt att inte bli helt överlycklig av att det finns så gruvligt många fina människor runtomkring mig <3.

IMG_0303.JPG

Händer nästa vecka

Yes, som jag skrev i början på det här inlägget: nästa vecka är det dags för nästa föreläsning. Så om du bor i Stockholm med omnejd - hoppas du har lust att komma!

Klimatriksdagen - invigningstalar och föreläser

Klimatriksdagen, som jag berättat om lite tidigare, går av stapeln 4-6 maj på Stockholm Universitets Aula Magna. Och det finns biljetter kvar, här hittar du mer info om dem: Delta i Klimatriksdagen.  

Jag föreläser om Slow fashion kl 15.45-16.30 på lördagen 5 maj. Mer om helgens program här: Klimatriksdagens program

Och, det här låter så jädra sjukt men är helt sant: jag kommer också hålla ett tal under invigningen på fredag kväll den 4 maj. Jag blir inte så lätt nervös, men det här är ändå något som får det att pirra till i magen. Jag kommer nämligen dela scen med bl a Malena Ernman och Marit Bergman. Plus massor av andra grymma personer. Känns så märkligt (och självklart lite för kul för att banga pga nervositet) 

Tror för övrigt att Klimatriksdagen kommer bli ett så otroligt peppigt och härligt sammanhang - så om du är intresserad av de här frågorna och bor i närheten: GÅ! Temat är för övrigt "Skuld, skam och engagemang" - något som jag tycker är så himla smart och bra. För det är ju exakt det allt det här handlar om!

Har du något bra inspirationstips på temat skuld, skam och engagemang? Tänker någon bra film, bok, hemsida, Facebookgrupp eller annat!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.