SustainRethink - ära de som äras bör

Hörrni, grymma grejer ska premieras! Och glöm aldrig att det bara är pengar som gäller i slutändan. Låter det dumt tycker du? Grejen är den att det spelar helt ärligt ingen roll hur mycket en gillar eller supportar en idé i tanken om den som gör det inte får betalt. För utan betalt så är det faktiskt omöjligt att fortsätta göra bra saker. Med det sagt: 

SustainRethink är just nu ett projekt som jag älskar så mycket!

Foto: Nora Cederin

Två vanisnnigt kreativa hållbarhetsivrare, Alejandra och Lisa, träffas och drar in ytterligare sju konstnärer. Vips har sju avlagda gamla militärjackor fått sig en fantastisk makeover, och de finns nu på auktion för dig att buda hem! Och pengarna går oavkortat till Myrorna och Ingen Människa är Illegal.

Mer info och jackorna hittar du här: SustainRethink. In och buda vettja! 

För att driva eget handlar om att ta risk. Alla som driver mindre företag och projekt har valt att ta en enorm risk. Och då måste vi andra på alla möjliga sätt stötta detta. Om det nu är så att vi uppskattar deras initiativ och affärsidéer. Det räcker inte med att gilla idén och stötta genom att ge komplimanger (även om det såklart också är superviktigt). Utan i slutändan, än hur trist det låter, handlar det om pengar. 

Foto: Nora Cederin

Foto: Nora Cederin

Så med det sagt: nej, jag behöver ingen jacka just nu. Men självklart har jag budat. Just för att jag vill att Alejandra och Lisa ska fortsätta göra sådana här feta grejer. Så enkelt är det. 

PS. Andra bra grejer: I höstas föreläste jag på Borås Textilhögskola, nu har en av de som hörde mig då valt att skriva sin examensuppsats om hållbart mode. Nämligen om klädköparens attityder och kunskap om hållbarhet och transparens inom klädbranschen. Och för att underlaget ska bli så bra som möjligt behöver hon få in massor av svar, så gör Niina en tjänst och svara på enkäten här: www.niina.nu DS.

Vad är dina tankar om det här? Är det okej att snacka pengar eller är all support, oavsett karaktär, tillräckligt? 

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.