Stress, förväntningar och bästa tipslistan

I måndags skrev jag ett inlägg om stress: Om att undvika att gå in i den där väggen. Och så himla fint att se kommentarsfältet utvecklas till den bästa tipslistan! Finns så mycket klokt samlat där, så in och läs om du inte redan gjort.

Känner mig också tacksam för att så många så öppenhjärtigt delade med sig av sina personliga historier om stress och utbrändhet - TACK alla ni! Viktigt att vi alla läser och tar del av <3 Vi är alla olika och vi reagerar olika på situationer. Men jag tror att kontentan är att en alltid måste utgå från sig själv. Och hitta tillbaka till det som är en själv, och välja utifrån det som får just en själv att må bra. Inte snegla på hur andra gör, tänker eller presterar. Eller på hur en tror att en borde göra, för att det skulle vara någon slags norm. J

ag tänker att det också handlar om att inte spegla andra genom sig själv i alla lägen. Det som för en person kan vara förödande kan för någon annan vara helt okej. Det handlar så mycket om hur saker ser ut runtomkring en.

JohannaN-smycken-massing-silver

Att hantera stress, känslor och annat som är en naturlig, men kanske jobbig, del av livet tänker jag också blir lättare om en har en stabil grund att stå på. Och jag är övertygad om att det får en genom att kontinuerligt fundera på de här sakerna. Det vill säga många av de fina tips ni gav i kommentarsfältet är ju saker vi alla borde leva efter jämt. Inte bara när saker kanske känns övermäktiga.

Att jobba hårt under en kortare period, där det finns ett tydligt slut och mål, och tid för återhämtning både före och efter tror jag inte är farligt i sig. Utan att det handlar mycket om hur just saker omkring ser ut och fungerar. Hur det är innan, efter och under tiden.

Hur vi förhåller oss till vår omgivning och om det finns andra saker som också gör oss stressade. Exempelvis förväntningar, relationer och brist på prioriteringar. Bloggen Minimalisterna har skrivit så himla bra om det här i inlägget: Supermänniskornas två superknep. In och läs vettja!

För mig är den här veckan helt tillbaka till det normala. Tid till att reflektera och ta tag i det som inte hanns när det var fokus på endast två saker. Sovmorgon för att jag är lite extra trött efter de senaste tre veckorna och så vidare.

Vi ses om en vecka igen! Nu hägrar semester i norra Portugal - och som vanligt håller jag mig långt från datorer och sociala medier då! <3 Ta hand om er!