Something Borrowed - för dig som älskar kläder

I stolt annonssamarbete med Something Borrowed
 

Yes, jag älskar kläder! Och jag gillar mycket. Och ofta. Om en vill vara lite raljant kan det beskrivas som att jag har ett klassiskt fast fashion-beteende. Jag tycker verkligen att det är så himla skoj med nytt: att testa nya sorters plagg och utveckla min stil. Och så ledsnar jag ganska fort.

Beaumont Organic Linneskjorta

Att älska kläder - och ledsna fort

Ja, jag är rätt mycket av en periodare. Jag har en bas i min garderob som jag alltid älskar (läs: bl a svarta jeans och svart kofta), men sen allt med roliga färger, mönster och skärningar: det är kläder som är roliga ett tag. Kanske bara ett fåtal gånger, kanske så länge som ett halvår. Men sen slutar jag använda det.

Och jag antar att jag knappast är unik att fungera så här? För hur många av oss använder verkligen våra kläder tills de är utslitna? Oftast är det ju snarare det egna intresset som dör långt innan plaggets faktiskta livslängd är slut.

Att ha insikt i sin konsumtionsstil

Jag tänker mycket på det här: att det absolut inte är finare att vara minimalist än ”maximalist”, som jag. Utan att det snarare handlar om att identifiera vem du är och var din lust till kläder finns. Jag är en sådan som på allvar skulle skita i det här med hållbarhet om jag från och med nu bara fick äga ett par byxor och en tröja om det var det enda sättet att bli den ultimata konsumenten. Det skulle bli så jädra tråkigt och grått. Så enkelt är det.

Så ja, om jag blir lycklig av kläder mycket och ofta då gäller det i stället att hitta sätt att konsumera som möjliggör det på ett hållbart sätt.

Something Borrowed - hallbar garderob

Att hyra - ultimat för dig som vill ha nytt ofta

Och hyra är ju verkligen ett sådan grej! Jag får allt det härliga i form av nya plagg men utan den bittra bismaken som vanlig köpfest allt som oftast innebär (särskilt när en inte peppar på plagget mer än några veckor…). Win-win alltså.

Så låt mig berätta lite mer om Something Borrowed. Ett göteborgsbaserat företag som drivs av två grymma tjejer: Madlén och Daniella, och min senaste upptäckt i kategorin ”åh-vilket-fantastiskt-företag”.

Something Borrowed - expandera din garderob

Hos Something Borrowed kan du antingen teckna en prenumeration eller hyra enstaka plagg för specifika tillfällen. (Och alltid utan bindningstid och du kan när som helst ändra och/eller avsluta prenumerationen) Mer om dem här: Somethingborrowed.se

Det här är vad jag gillar lite extra:

 • Så mycket fint! Det är sällan jag på allvar känner: jag skulle kunna ta på mig nästan allt här: vilket såklart gör det ännu mer peppigt att prenumerera (OBS! Kan också vara ett problem: fråga mig när jag satt och svettades över tio plagg i varukorgen som skulle ner till tre….)
   
 • Bra och spännande nya märken! Det märks att de verkligen lagt ner så otroligt mycket tid på att leta intressanta märken – och de allra flesta har också ett tydligt hållbarhetsfokus! Extra topp om en som jag kanske är nyfiken på ett specifikt märke att testa (ex Beaumont Organic som min randiga blus kommer ifrån)
   
 • Snyggt och lyxigt överlag. Okej, ska inte sticka under stolen med att jag går totalt igång på helhetskänslan. Från fina bilder, snygg hemsida och bra texter till känslan när jag fick hem mitt paket och öppnade det.
   
 • Grym service. Ingår i helhetskänslan, se ovan. Jag fick mitt paket dagen efter att jag hade beställt! Och ja, även hemsidan för att beställa och fixa med allt var smidig.
Prenumerera på kläder

Kläderna jag valde till min första månad är dessa: Randig skjorta i linne från schyssta märket Beaumont Organic (Denna har blivit min totala favorit senaste veckorna!). Blommig blus och svart kimono med mönster.

Andra fördelar att hyra som jag upptäckt

En till sak som är himla förträfflig, och som jag nyligen insett, är att jag också slipper deala med kläderna när jag har tröttnat. När jag handlar second hand eller haffar på klädbyten (vilket är något jag också älskar!) måste jag ju faktiskt rensa ur garderoben lite då och då och sedan styra upp ett eget klädbyte eller ta rundan förbi second hand-butiken igen.

Men när jag hyr så är allt det där efteråt inkluderat (inklusive tvätt!). Jag har ju en tid när jag ska lämna tillbaka, så garderobsrenset fixar sig själv. Och det är liksom rätt bekvämt att slippa fundera så himla mycket.

Och så kanske den inte helt uppenbara men: jag är som sagt en periodare. Och när jag äger plagg kan jag ibland hindra mig själv för att ha ett plagg så ofta som jag vill i början eftersom det känns som att jag kommer överanvända det (och därmed ledsna ännu fortare) Men den känslan kan jag ju bara bortse ifrån när den gäller ex den randiga blusen som jag så totalt kärat ner mig i. Den ska jag ju använda så mycket så att jag blir trött på den!

Something Borrowed - att hyra kläder

Nackdelar då?

Ja, att inte äga kläderna en har på sig känns ju på ett sätt lite ovant. Vi, och jag!, är ju överlag så oerhört vana att äga allt i garderoben. Och det oavsett om det är nytt, second hand eller kommer från ett klädbyte. Men just därför tänker jag att det är kul och lite spännande att testa något nytt. Som ett sätt att utmana sig själv och sina tankar om såväl kläder som ägande generellt.

Och så är det ju alltid lite gött att kunna gå runt och känna sig som en creddig early-adopter. En vill ju gärna vara först på bollen så att säga.

Visst blir du också lite peppad på att prova? Bra då att Something Borrowed bjussar på 100 SEK i välkomstpresent när du tecknar valfritt abonnemang (kom ihåg helt utan bindningstid). Använd koden "slowfashion"!

Vad är dina tankar om att hyra kläder? Är det något du har provat? Och/eller är det kanske dags att testa? Kommentera gärna! 

Detta inlägg är ett annonssamarbete med Something Borrowed men alla ord och åsikter i inlägget är självklart mina egna. Mer om hur jag arbetar hittar du här: Reklamsamarbeten och PR

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.