Slow Fashion och transparent produktion på Twitter

Transparent produktion, hållbarhet, etiskt mode och "Slow Fashion" är ämnen som jag framförallt skriver om på Twitter. Så följ JohannaN gärna där: @johannanswe. Jag tycker verkligen att de är frågorna är otroligt intressanta och viktiga och kanske är det som man brukar säga: "Man måste vara en del av systemet för att kunna kritisera och göra något åt det". Jag älskar mode och smycken, men samtidigt tycker jag inte om den snabba och bitvis rätt hjärtlösa industrin bakom. Där människor far illa och utnyttjas och där miljön påverkas negativt.

Det fina är dock att man kan välja vilka delar man vill tillhöra, och vilka man vill undvika. Och då har man också chans att påverka. Det är också en del av mitt absoluta huvudsyfte med JohannaN: att visa att man visst kan förena intressant och bra design med transparenta och goda produktionsvillkor. Samt att alltid vara öppen för dialog och diskussion i dessa frågor. Så, fram med alla funderingar och tankar! <3

Och här hittar ni en intressant artikel på ämnet, (dock på engelska): "Fast Fashion Fatigue" (Ungefär "Trötthet inför snabbt mode"