Slow fashion-frågan: Hållbart mode på webben?

Har en klurig fråga! Var kan man köpa hållbara plagg utanför Sverige? Bor själv i Spanien och det mesta jag ser i fysiska butiker är av så dålig kvalitet. Brukar köpa mina kläder när jag hälsar på i Sverige, men om du har tips på hemsidor med hållbara plagg (och kanske annat?) som skickar internationellt tar jag tacksamt emot det
— Simone

Hej Simone! Världens bästa fråga snarare tänker jag! De flesta shoppar skickar internationellt, och även om det inte står uttryckligen på deras hemsida så kan en alltid fråga! Så gör jag ex med min butik Replik - ungefär en 50-lapp extra i frakt till ställen utanför Sverige och så är saken biff!

basta-webshoparna-for-hallbart-mode

Så här kommer några hållbara webshopar som är värda att spana in, och som alla skeppar internationellt (vad jag har kunnat se): 

Skunkfunk - spanskt märke som också har fysiska butiker, plus webshop såklart.

Weecos - finsk webbplats som samlar massvis med märken med fokus på hållbarhet.

People Tree - brittiskt märke - lättburna och enkla modeller.

JustFashion - norsk hållbar modeshop som samlar stilren ung design.

Reve En Vert - brittisk sajt med massor av mindre spännande designers.

Ethica - amerikansk mastodontshop.

River and Raven - dansk shop med fina produkter

Sen rekommenderar jag varmt att ta en kik på min lista med hållbara shoppingtips - där hittar du alla möjliga produkter och butiker. Och som sagt, även om du inte specifikt hittar någon info om internationell frakt - dra iväg ett mail och fråga! De flesta brukar kunna fixa det!

Det här är alla shoppar som jobbar med hållbarhet, men som alltid gäller det såklart kika ett varv extra på Om-sidor och på varje produkt. Samt att själv som konsument avgöra vad som känner okej eller inte. 

Och du som läser: har jag glömt någon shop som borde stå med här? Berätta!

Har du en slow fashion-fråga som du skulle vilja ha hjälp med? Lämna en kommentar så kanske just din fråga dyker upp i ett inlägg inom en snar framtid.