Slow Fashion

Jag går ofta runt i olika butiker och nya städer, av förklarliga skäl, eftersom jag letar efter nya och spännande återförsäljare som skulle passa JohannaN. Och det jag alltid slås av är hur otroligt många affärer det finns. Affärer med saker överallt. Kläder, skor, accessoarer, you name it. Och tanken som går genom mitt huvud är alltid: Vem köper allt det här? Uppenbarligen finns det köpare och kunder för alla dessa saker eftersom de säljs, och butikerna skulle inte existera utan just kunder. Men vad betyder det då när det kommer till konsumtion? Köper vi verkligen så mycket kläder och prylar att alla de här butikerna kan överleva? Hur kan vi rimligtvis behöva alla dessa saker? Och vad gör vi med dem sen?

Det här är frågor jag ofta funderar  på. Och eftersom jag, genom JohannaN, verkar inom modeindustrin och faktiskt också uppmanar till konsumtion känns det också lite dubbelt. Vem är jag att såväl kritisera som att uppmana till ökad konsumtion? Men det är här "Slow Fashion" kommer in, och det är en tanke jag mer och mer tar till mig och försöker leva efter. Slow Fashion brukar beskrivas som en inställning till mode där man prioriterar färre, finare plagg, av högre kvalité, med mindre miljöpåverkan och gärna med en intressant, tidlös och unik design. Det handlar om att mode måste bli långsiktigt.

Och det är så jag i mitt stilla sinne försvarar att JohannaN är en del av modeindustrn -  jag hoppas och tror nämligen att många av er som bär smycken från JohannaN handlar lite mer genomtänkt och sällan, bär dem länge och ofta och att den dagen ni ledsnar på smycket ger det vidare till någon annan som kan ha glädje av det. Eller vad tror ni?