reDEW8 - mitt nya jobb

Jag skrev för några veckor sedan om Mitt 2018 - drömmar och mål och en sak jag inte berättade då, men ska göra nu, är det här: jag har ett nytt jobb!

Det låter kanske helknasigt, för det är ju inte så att jag har jättesvårt att fylla min tid sådär överlag. Men när jag i höstas blev erbjuden rena drömjobbet kunde jag faktiskt inte annat än tacka ja. Och sedan den 2 januari i år jobbar jag alltså 40 % för det nystartade jeansmärket reDEW8. Och det känns så förbaskat kul på så många sätt.

Redew8

Mitt nya jobb

Först och främst för att de har tänkt på typ allt när det gäller allt det jag tror så hårt på: hållbarhet, kvalitet och design. Och att de är något jag till 100 % kan backa upp. (Och javisst, jag är absolut den som emellanåt brukar leka med tanken om att vara anställd, och var jag i så fall skulle vilja jobba. Hittills har det dock alltid fallit på att jag inte hittat något modeföretag som känts tillräckligt bra och genuint när det gäller hållbarhet)

Anders och Peter, som grundat reDEW8 och har sin bas i Eskilstuna, har jobbat med märket i flera år men det är nu det rullas ut i Sverige och USA. (Exempelvis släpptes webshopen förra veckan) Och att få vara med nu när det börjar snurra rejält är så sjukt spännande.

Okej, vad ska jag göra då? Ja, lite allt möjligt. Och det är nästa grej som känns grymt: beroende på var jag eller de ser behov helt enkelt. En dag i veckan kommer jag jobba från Eskilstuna och den andra dagen hemifrån - och just den flexibiliteten känns ju guld också. (Resterande tre dagar i veckan jobbar jag med mitt smyckesmärke JohannaN, bloggen och föreläsningar etc)

19012018-IMG_4843.jpg

reDEW8 - och varför jag peppar

Det här är några av de saker jag gillar lite extra: 

 • Fokus på att göra sjukt bra och snygga jeans (ni vet ju vad jag tycker om det här ämnet eller hur: Jag gillar inte fula grejer)
   
 • Jeansen görs i GOTS-certifierad bomull och några procent återvunnen polyester (från PET-flaskor), och senare i år släpper de också en linje som heter Zero Cotton - ett denimtyg gjord på lyocell och viskos. (Och jag som ändå är rätt materialnördig kan med handen faktiskt inte känna skillnad på det tyget och vanligt bomullsjeanstyg - vilket är sjukt häftigt och något som överhuvudtaget omformar hela tanken om jeans och bomullsindustrin!)
   
 • Helt veganska. Inget läderpatch utan istället är loggan broderad på insidan av linningen.
   
 • Ingen rea. Utan jeansen kommer alltid kosta detsamma, för att stävja överkonsumtion.
   
 • Total transparens, något som kommer rullas ut på hemsidan senare i år. D v s hur, var och av vem de är gjorda samt också vad allting kostade.
   
 • Inga herr- eller dammodeller, istället är varje jeansmodell utsatta på en skala av mer eller mindre maskulint/feminint pga olika kroppsbyggnader.

Jeans och jeans

Och som exempel på att de har tänkt på i princip allt är exempelvis det här med polyester i brallan, något jag såklart frågade Peter (som jobbat med jeansproduktion i massvis med år för en drös stora märken) om första gången vi sågs (polyester är ju generellt inte mitt favoritmaterial).

Jo, undersökningar visar att de flesta av oss oftast tvättar sina jeans för att de har tappat passformen, inte för att de är smutsiga. Men genom att addera till några procent polyester så håller formen sig likadan och det blir exempelvis inte knän på byxan. Och utifrån det gissar jag att miljönyttan blir större av att vi inte tvättar än lite polyester i sig. Och det är ju så här det är med hållbarhet: avvägningar. 

Redew jeans

I alla fall, jag fick ett par brallor i december (inför att jag skulle börja jobba) och helt ärligt har jag haft de nästan varje dag sedan dess. Av den enkla anledningen att det är som att ha ett par mjukisbyxor på sig.

Jag har faktiskt nästan helt slutat använda tajta jeans senaste åren eftersom jag tyckte att det varit obekvämt och skavt (vilket såklart kändes lite halvers nu när jag skulle börja jobba med erh, just jeans....) Så snacka om fin överraskning när jag inser att jag kan glida runt i de här hemma och ändå känna mig uppklädd. De jag har är de här: Örn - Indigo Pre-shrunk

Redew8 jeans gots bomull

Sen finns det en till aspekt som jag gillar lite extra, för några år sedan skrev jag nämligen det här inlägget: Jakten på de perfekta jeansen, och jag avslutade det med de här orden: "...i jakten på de perfekta jeansen måste en ibland kompromissa. Och i väntan på att något hållbart märke plockar upp min idé om bästa brallan får dessa duga bra". Och ja, jag tänker att det kanske är slut på kompromisser nu...

Vad har du för förväntningar på ett par perfekta jeans? Och har du hört talas om reDEW8 än?

(och vill bara förtydliga, nog för att jag har börjat jobba för reDEW8, men det är inte så att de betalar mig för att säga snälla saker om dem, utan allt här är mina tankar och åsikter. Men som du förstår: att jag peppar på märket var en förutsättning för att jag överhuvudtaget skulle tacka ja när de ringde mig och erbjöd jobbet)

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.