Rapport från fotografering

Pratade precis med Monika om fotograferingen i söndags, och det hade gått fint, det västerbottniska novembervädret till trots. Såhär såg dagen ut: 08:00. Frukostmöte med Monika Kichau (projektledning, styling och art direction), fotografen Elinor Wermeling  och Jana Bringlöv Ekspong (hår och makeup). Snackade igenom dagen. 09:00. Mötte upp modellerna, fixade hår, smink och kläder.

Vädret och ljuset var verkligen inte på deras sida men alla gjorde verkligen en fantastisk insats (modellerna var heroiska. De gjorde inte en min trots den råa fukten och kylan som trängde in långt under huden)

15:00. Fotograferingen färdig och dagen som aldrig blev dag blev helt plötsligt kväll. Monika och Elinor blev nöjda med resultatet men var rejält oroliga för ljuset (mörkt novemberväder är inte det bästa att fotografera utomhus i). Men det visade sig sen att just det var till en fördel när de fick se bilderna. De valde totalt ut 12 bilder (av flera hundra) och de kommer nu under veckan att redigeras och fixas.

Det rör sig alltså om många timmars arbete (Monika har också förberett och planerat kläder, modeller, platser och logistik under flera dagar innan) för det som vi andra kommer att se som några bilder! Men det är ju förarbetet som avslöjar en bra bild när det gäller sådana här fotograferingar....