Om att steg för steg nå sina drömmar

För mig är drömmar och mål lite samma sak. D v s det jag verkligen drömmer om brukar med tiden också omvandlas till konkret handling. Och det jag inte har drivkraften att lägga hårt arbete och prioritetet på, det drömmer jag inte heller så värst mycket om. Jag vet att jag är en priviligerad person som har möjligheten att se på livet på detta sätt. Att jag har utrymmet att prioritera mina pengar och min tid på olika saker, och inte bara fokusera på att överleva. Att jag har möjligheten att faktiskt mer eller mindre välja vad jag vill arbeta med samt också kunna förverkliga mina drömmar.

Jag är därför oerhört tacksam över att jag har fötts på en plats i världen där det finns förutsättningar för mig att faktiskt kunna drömma om saker och sedan också genomföra dem. Allt detta är jag som sagt väl medveten om, och just därför kan jag också känna att det är lite av min förbannade skyldighet att också ta den chansen.

JohannaN Frejgatan 47 Om att uppnå sina drömmar!
JohannaN Frejgatan 47 Om att uppnå sina drömmar!

Så det är därför drömmar och mål är lite av samma sak för mig. Jag har möjligheten att i princip göra nästan vad som helst - så varför skulle jag inte ta den chansen eller aktivt arbeta för att förverkliga dem?

Det kräver hårt arbete och att steg för steg göra det som krävs för att nå dit jag har tänkt. Men det går - med rätt metoder och en jädra envishet. Och kanske säger detta en del om hur jag är som person? Jag är den som googlar flygbiljetter när någon sagt "det skulle vara kul att resa till...." och jag är den vars huvud spinner iväg i enorma projekt alltför lätt.

Att konkret omsätta idéer till verklighet är en av mina största styrkor och något jag är stolt över. Men ibland tar det sig lite bisarra uttryck - som när personer i min närhet ibland inte vågar berätta om sitt drömresmål för att jag alltid tar det som en framtida plan, och om det sen inte mynnar ut i en bokad resa så blir jag besviken.

För drömmar är ju härliga också som drömmar och behövs i huvudet som en verklighetsflykt. Och de fyller sin funktion som just ouppnåbara drömmar. Jag kan därför sakna att inte känna så - utan att det för mig alltid bryts ner till alla förverkliga-dig-själv-böckers grundkurs. "Vilket är ditt nästa steg som du kan ta imorgon för att komma ett steg närmare din dröm?" Så fungerar min hjärna. På gott och ont.

Och två sådana saker - och väldigt stora drömmar - berättade jag om för precis ett år sedan i inlägget "Att förverkliga sina drömmar". En av dem var att öppna butik - och nu på torsdag är det exakt ett år sedan! Just det är bland det absolut roligaste och bästa jag någonsin gjort - och det är fortfarande så galet kul. Och att det som på ett plan betyder att uppnå sin dröm egentligen handlar om att det bara är början på något ännu större är faktiskt sant.

Min dröm med butiken numera är nämligen att ännu fler ska hitta till den, att jag ska kunna ha öppet sex dagar i veckan med anställd personal och det verkligen ska bli en naturlig samlingsplats i Stockholm för alla de som älskar hållbart mode och Slow Fashion. Och dit har jag en bit kvar. Men steg för steg jobbar jag mig dit.

Min andra stora dröm, som jag av en slump också påbörjade för exakt ett år sedan, har en hyfsat lång bit kvar. Men även den tar sig långsamt, bit för bit, framåt. Men fy tusan vad den kräver tålamod. En dag i veckan under ett års tid (med några avbrott här och där) har jag tillsammans med en annan person (och som numera är en vän efter att vi har umgåtts så mycket) jobbat oss framåt.

Idag var vi på ett möte som gjorde att vi fick lite ny energi, ett möte som på sätt och vis är ett delmål på vägen mot vår dröm. Än kvarstår massor av jobb - och där vi trodde att vi nästan var färdiga fick vi under mötet veta motsatsen. Men om allt går enligt plan så kommer vi i februari kunna berätta exakt vad detta handlar om! (PEPPEN!)

Så jag ber om ursäkt för att jag är lite kryptisk angående det ovan - men det jag vill säga är: att nå sina drömmar går fasen! Men tro inte att det går utan hårt arbete, galet mycket tålamod och att det tyvärr mestadels bara handlar om att köra ner huvudet och harva på. Även om inspirationen och viljan tryter på vägen.

För vi vet vart vi ska - och inom ett år och därmed 2 (TVÅ!) år efter att det påbörjades kommer vi vara i hamn. Det känns sjukt - men så värt all möda! Så med det sagt: vad är din dröm? Och vill du dit? Om ja, hur tar du dig dit steg för steg?