Nyhetsmorgon, studiecirkel och nio andra skojiga grejer

Vilken vecka - och ja, veckorna innan dess också. Så otroligt mycket roligt som händer just nu, kolla bara här:

Studiecirkel med Bilda Studieförbund

Nästa vecka släpper jag en studiecirkel med Bilda Studieförbund - och det känns så förbaskat roligt! Cirkeln består av fyra träffar: tre gånger med en kort film där jag berättar mer kring olika teman och ni sedan avslutar med diskussionsfrågor och fjärde träffen är ett klädbyte. Du kan välja att göra hela cirkeln digitalt eller fysiskt. Så om du och ett gäng kompisar är peppade på att lära er mer om hållbart mode så är det här chansen!

Läs mer och anmäl dig här: bilda.nu/slowfashion.

Och om du bor i Stockholm och är peppad på att bli cirkelledare så är du varmt välkommen på en kick-off nu på onsdag 7 november då jag håller en timmes föreläsning! Mer om det eventet hittar du här: Slow fashion - föreläsning och klädbyte. Och det finns några platser kvar till onsdag - så hoppas du kan och vill komma!

Foto: Jana Eriksson

Foto: Jana Eriksson

Klädbytarkvällar i Stockholm

Klädbyte i onsdags

I onsdags anordnade jag en klädbytarkväll med Greenpeace i Stockholm, och jädrar vilken grej! (tack min klimatångest i början på hösten för det! Jag mailade nämligen Fanny som är kommunikatör på Greenpeace 05.00 på morgonen med orden: Ska vi styra upp ett klädbytarevent?! Jag måste göra något!)

Ni var över 4100(!!!) intresserade och 400 som hade anmält att ni kommer i vårt Facebook-eventet - men tyvärr hade vi bara plats för 70 personer. Så det blev först till kvar och lång kö - helt galet, men såklart fantastiskt roligt! Älskar klädbytespeppen. Annie på Vegokäk fixade magiskt god klimatsmart veganmat och jag samt Rosanna som jobbar på Greenpeace höll varsin mini-föreläsning om klädkonsumtion, dess konsekvenser för miljön samt vad en kan göra för att skapa en hållbar garderob istället. TUSEN tack alla ni som kom!

Foto: Jana Eriksson

Foto: Jana Eriksson

Nästa klädbytarkväll 28 nov

Självklart kändes det väldigt trist att alla som ville gå på klädbytet inte kom in - så därför kommer jag köra en gång till snart igen! 28e november teamar jag upp med Stockholm Stadsmissions Remake och vi kör ungefär samma upplägg som sist: jag håller en mini-föreläsning och Remake berättar om sin verksamhet, vi bjuder på lite snacks och dryck och sedan kör vi loss med klädbyte i St Paulskyrkan vid Mariatorget. Och denna gång går det in fler personer än 70, vilket känns superskoj!

Du hittar allt du behöver veta om den 28e november här: Klädbytarkväll hos Stockholm Stadsmission Remake Välkommen!

Foto: Jana Eriksson

Foto: Jana Eriksson

Klimatklubben

Det som annars har upptagit väldigt mycket av min tid senaste veckorna är föga förvånande: Klimatklubben! Wow så helt galet snabbt det växt och så mycket som händer med den. Eller vad sägs om 12 200 följare i skrivande stund på Instagram och 5600 medlemmar i Facebookgruppen?! Jag, Emma och Maria är helt överväldigade - så många häftiga initiativ som är på gång i gruppen nu, ja, det formligen kokar av engagemang, god stämning och härliga tips! Tillsammans kan vi flytta berg är verkligen en känsla som känns befogad!

Och kolla bara vad som hänt senaste veckan:

P5 Sthlm

I måndags var vi med i P5 Sthlm:s förmiddagssändning.

Expressen

Expressen har publicerat artikeln: “Vännerna bildade Klimatklubben – vill bli ny maktfaktor i kampen för miljön“

TV4 Nyhetsmorgon

Och igår morse var vi med i Nyhetsmorgon: Här är de klimatsmarta höstlovstipsen

Nyhetsmorgon Klimatklubben

Annat skoj där jag snackar hållbart mode

Plus att jag helt missat att berätta om följande fyra roliga ställen där jag berättar mer om mig mig själv, hållbart mode och mina värderingar. En podcast, en videointervju och två artiklar, hepp!

Podcast med Tess Waltenburg: Steg för steg

Videoklipp med Elite Hotel Mimer Umeå: Mimer möter JohannaN

Intervju med Medveten Konsumtion: Möter Slow fashion-gurun Johanna “JohannaN” Nilsson

Intervju med Svalna: Hållbart mode - så funkar det

Ja, det var det hele. Nu ska jag sova ut och bara ta det lugnt med nästan tre dagars helg och så ses vi nästa vecka igen. Peppen alltså!

Har du några tankar eller funderingar utifrån det här inlägget? Lämna en kommentar så svarar jag!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.