Nyårslöften de luxe

Nytt år handlar ofta om att göra avslut av det gamla året samt blicka framåt inför det som komma skall. Och då gärna med någon tanke om förändring och förbättring. De flesta kallar det för nyårslöften, jag väljer "nyårsambitioner", ett ord jag snor från en god vän. Dvs jag ska göra allt för att uppfylla det jag gett mig in på, kommer kanske inte att lyckas i allt, men ambitionen och motivationen finns där. Today's outfit #johannan

Så mina nyårsambitioner med JohannaN och rent personligt under 2014 är följande:

  • FÖRETAGET. I år ska jag ta JohannaN flera steg närmare den hållbara produktion som är mitt mål. Och jag kickstartar det arbetet med en resa till Thailand i februari - jag ska tillsammans med min thailändska samarbetspartner planera upp hur produktionen rent praktiskt ska fungera (lokaler, personal osv), jag ska undersöka möjligheterna att byta till återvunnen och lokalt producerad mässing, och jag ska ha möte med den thailändska motsvarigheten till Rättvis Handel. Och jag ska berätta om allt detta här på bloggen och i sociala medier: vissa saker kanske går precis så smidigt som jag hoppas, medan andra saker antagligen kommer att bli svårare. Men det är i sig också viktigt och en del av den transparens jag tror på: att både visa det enkla och goda som det svåra och dåliga.
  • PERSONLIGT. Jag ska leva som jag lär (vilket, som ni kanske minns, är något jag med tjuvstartade redan förra året). Jag ska leva Slow Fashion på riktigt, och inte bara snacka. Alla mina klädinköp samt hår- och hudvårdsinköp ska ske med eftertanke och vara hållbara. Och jag ska köpa max ett klädesplagg per månad. Det kommer innebära väl avvägda beslut och långsiktigt tänkande, vilket är precis det jag vill uppnå i år. I det här ingår också löftet att blogga om såväl hur det går för mig, mina tankar och utmaningar samt bra butiker och märken som jag dyker på under resans gång.

Har du några nyårslöften eller -ambitioner? Dela gärna med dig i kommentarsfältet! Och du, haka gärna på min personliga ambition - ju fler vi är som kan tipsa och peppa varandra desto roligare blir det!