Ny vecka, nya tag!

Nu känns det som att den första riktiga arbetsveckan här i Bryssel börjar. Även om jag självklart även jobbade förra också så försvann så mycket tid till fix. Min internetuppkoppling strulade rätt rejält och det blev mycket tid till både MediaMarkt samt att bråka med tekniken. Vårt hus har bara internet via nätverkskabel, men då jag verkligen behöver trådlöst för att kunna arbeta via bl a telefonen köpte jag en router. Den visade sig sen slå ut, av någon märklig anledning, andra lägenheters uppkoppling så vi blev tillsagda att helt plocka bort den.

Tillbaka till affären, lämna tillbaka och köpa kablar istället. Köpte också ett telefonabonnemang för att kunna surfa i telefonen via 3G istället. Det visade sig ju då självklart att jag inte kan byta SIM-kort i min telefon eftersom den är helt operatörslåst. Vilket självklart, och som säkert allt ni som någon gång strulat med tekniska prylar, kändes lite som ett bakslag. Så för tillfället, i väntan på att jag ska komma på någon bättre lösning, får jag ta hissen ner till markplan och ställa mig utanför det hostel som ligger granne med oss och surfa på deras wi-för att ex. kunna uppdatera instagram. Så kan det gå! =)

Nu fungerar allt tekniskt felfritt, förutom den där lilla detaljen med telefonen, och jag kan som sagt börja jobba effektivt. Än så länge har det inneburit en hel del skype-möten och det funkar faktiskt precis lika bra, hittills, som att ses i verkligheten. Vilket känns riktigt skönt!

/Johanna