Ny smyckeskollektion: Remake

Jag har länge haft en tanke om att göra en smyckeskollektion baserad på spill. För det skapas så mycket spännande former och möjligheter utifrån det som ses som skräp.

I Thailand, där jag har min produktion, är mässing ett vanligt material till många bruksföremål. Skyltar, brickor och olika typer av detaljer som stansas ut på löpande band för hand ur mässingsark och - remsor.

Foto: Mathieu Deneen

När jag senast, januari 2016, besökte min produktion i Bangkok grävde jag rejält djupt i det som alla tyckte var skräphögar. Travar, påsar o lådor med spill som skulle skickas för återvinning. Men eftersom återanvändning alltid är ett bättre alternativ än återvinning sporrades jag av designprocessen att skapa nytt utifrån befintliga former.

Remake
2016-01-11 13.56.31 (kopia).jpg

Och nu, jag vet inte varför jag väntat så länge, kommer här en mini-kolllektion gjort på det jag hittade. Alla smycken finns bara i en begränsad upplaga, baserat på hur mycket jag hittade av varje form. Och allt är numrerat.

Du hittar smyckena här: Remake. Och du väljer själv vilket nummer du vill ha. Jag vill helt enkelt uppvärdera skräp till en limiterad kollektion - där du är en av väldigt få som kommer att bära exakt detta smycke. 3 halsband och 2 par örhängen, med en upplaga mellan fyra och sextio (ju färre, desto lite dyrare helt enkelt).

Smycken gjorda på mässingsspill

Säg hej till min REMAKE-kollektion!

Och jag hoppas innerligt att du ska gilla smyckena!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.