Ny smyckeskollektion 28 mars: BARK

Nu är det dags att berätta det där som jag har lurat på alldeles för länge: den 28 mars släpper jag ny smyckeskollektion: BARK.

Foto: Mathieu Deneen

Foto: Mathieu Deneen

En kollektion jag jobbat länge med

Jag har jobbat så länge med den här kollektionen, ja, det första utkastet är nog flera år gammalt och för precis ett år sedan satte jag igång arbetet med de första proverna (här berättar jag mer om min designprocess). Så att nu äntligen få dela detta med er känns väldigt fint och stort. Jag tror ju överlag på att göra saker långsamt, för det är oftast vad som behövs för att göra det riktigt bra.

Och att stressa fram nya kollektioner ofta bara för att det förväntas, var något jag bestämde mig för flera år sedan för att skippa. För att jag kände att det gjorde mig stressad, och att det som kom ut inte höll den nivå jag ville. Istället valde jag att omfamna slow fashion-tanken även här: att endast släppa nytt när jag hade något rejält bra (och jag har skrivit lite mer om hur jag jobbar här: Så jobbar jag med Slow fashion i JohannaN) 

Sen om det innebär flera år mellan mina kollektioner, ja, då får det vara så. Det viktigaste är att det ska kännas helt rätt i magen: och något jag kan verkligen tycker om och kan stå för till 100 %. BARK är exakt så. Så nu är det alltså dags.

Foto: Mathieu Deneen:

Foto: Mathieu Deneen:

Min inspiration till BARK

Inspirationen och förlagan till kollektionen är bark som tillhör ett stort tallträd som står bredvid det hus jag är uppväxt i, 2 mil från Östersund. En flera hundra år tall med tjock och vacker bark. Som alltid vill jag gärna att bäraren av mina smycken ska formulera sin egen historia och betydelse av smycket. Men själv läser jag in ursprung, rötter och lugn i de här smyckena. Och om det kan bli någon annans relation också, så är jag innerligt tacksam.

Smyckena kommer att finnas i både mässing och äkta silver, samt bestå av tre halsband, två ringar, två par örhängen och ett armband. 

Foto: Mathieu Deneen:

Foto: Mathieu Deneen:

Foton av Mathieu Deneen

Att få presentera smyckena genom Mathieu Deneens vackra bilder gör mig självklart extra glad. Vi gjorde fotograferingen i början på oktober (vilket jag berättade lite om här: Sex saker jag är extra tacksam för just nu)

Och vilket team vi var, jag är så stolt över att ha få jobbat med alla dessa proffs: 
Foto: Mathieu Deneen
Hår: Matilda Bång Forsberg
Make up: Nihal Mohamed
Modeller: Jeffrey och Matina

Jag måste också berätta hur jag och Matt lärde känna varandra. Jag samlar ju verkligen på fina personer i mitt liv, och i december 2017 fick jag ett mail från honom. Han skrev: "Häromdagen hittade jag en servett i min ficka med orden "Nilsson... Slow fashion". Jag hade skrivit ner det lite snabbt när jag matade min son och hörde dig på P1 för någon vecka sen. Som fotograf i Stockholm har jag mest jobbat med de stora modemärkena, men vill göra mer runt hållbarhet...."

Så ja, på den vägen är det. Vi teamade upp och började klura på vad vi skulle kunna göra tillsammans. Och nu är vi här!

Foto: Mathieu Deneen

Foto: Mathieu Deneen

Välkommen på releasefest

Den 28e mars kl 18-20 har jag releasefest på Galleri Toppen vid Liljeholmen i Stockholm, och då visas både smyckena och Matts bilder. Så om du har möjlighet att komma förbi är du varmt välkommen. Mer info om eventet och OSA:r gör du här: JohannaN - Kollektionssläpp BARK. Och självklart får du ta med en vän eller två! 

Samma dag, den 28e, kommer smyckena också att släppas i webshopen samt hos utvalda återförsäljare.

Och jag hoppas innerligt att du ska gilla dem!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.