Några gamla inlägg som kanske är värda att läsas igen

Hej i sommaren! Jag har under det senaste året skrivit ett längre inlägg nästan varje måndag, så vid det här laget har det blivit en del. Och jag vet också att ni är en hel del nya som har hittat hit de senaste månaderna, vilket känns så fantastiskt roligt. TACK! Är verkligen så galet tacksam över att ni är fler och fler som vill läsa mina ord! Så med det sagt tänkte jag att det kunde vara intressant, och ok?!, att dela med mig av några inlägg jag skrivit tidigare. Men som på olika sätt förklarar lite mer om vem jag är och vad jag gör. Hoppas ni ska gilla!

  • Allt det jag gör utgår från en enda tanke hos mig och det är att jag tror stenhårt på global solidaritet. D v s att vi alla har ett gemensamt ansvar för såväl de val vi gör som den värld vi vill leva i. I detta inlägg förklarar jag lite mer hur jag tänker och varför: Det handlar om global solidaritet

  • Att JohannaN finns är nog ingen slump, att jag skulle jobba med hållbarhet och mode har jag vetat länge. Men att det skulle vara just smycken och i mässing är däremot något av resultatet av bra omständigheter. 2007 var jag i Thailand för första gången, då som en del av ett utbyte. Jag bodde i thailändsk värdfamilj och fick många kompisar. Och sedan har just Thailand och Bangkok varit en väldigt stor del av både mitt liv och mitt hjärta. Läs ett längre inlägg om allt detta här: Varför tillverkar vi våra smycken i Thailand?

     

    JohannaNProduktion inlägg

  • Jag har nu med över 6,5 år med JohannaN självklart lärt mig vansinnigt många saker, och en av dem är våga tro på sig själv. Jag vet, vid det här laget, att jag är kapabel till väldigt många saker. Jag har också lärt mig att, oavsett vad andra säger och vilka råd de ger, så är det alltid den egna magkänslan och de egna värderingarna som är de rätta. Bara för att jag driver ett företag så behöver jag inte anpassa mig till de spelregler som många anser finns, och bara för att jag verkar inom modebranschen behöver jag heller inte köpa de normer eller regler som finns där rakt av. Du får göra precis tvärtom - så länge du vet varför och har en plan för det. Och om just detta har jag bloggat om i bl a dessa tre inlägg:Att ta risken att bli mindre omtyckt - om att våga stå upp och tänka smalt, och inte anpssa sig till vad alla andra ska tycka och tycka om.11 saker jag lärt mig de senaste 6 åren - mina absolut bästa lärdomar, och som jag hoppas kan peppa, och kanske hjälpa, även dig. Oavsett om du driver företag eller inte.

    17 saker jag blivit grymt bra på helt utan utbildning - ja, det säger sig självt. Saker jag faktiskt kan fast jag inte pluggade klart på universitetet. Tyvärr tog jag också omvägen med några år av att känna mig dålig utan examen på papper. Men det säger nog mer om samhället i stort än om något annat...