Mitt hem blir ditt hem

Den politiska kris med humanitära konsekvenser som vanligtvis kallas flyktingkrisen pågår alltjämt. Människor flyr för sina liv och satsar allt de har på att ta sig till ett säkrare land där de kan söka och förhoppningsvis få asyl. Att söka asyl är en mänsklig rättighet, och att själv välja land där man vill söka ingår i det. Därför har vi, Johanna och Adam, beslutat att fr o m i dag 28 sep t o m 31 okt donera 50 % av alla intäkter från vår smyckeskollektion This is Home till detta. Pengarna från försäljningen går oavkortat till ett projekt vi har valt: #KämpaSthlm/Hållplats Europa.

Kämpa STHLM/Hållplats Europa hjälper flyktingar med biljetter och transporter så att de kan ta sig till ett land där de kan söka asyl. För de flesta har flykten varit längre och mycket svårare än vad de någonsin har kunnat föreställa sig, så för många är pengarna slut långt innan de når sin tilltänkta slutdestination.

Kämpa STHLM/Hållplats Europa består av flera lokalt förankrade eldsjälar och organisationer i Stockholm, och deras gemensamma drivkraft är att med ideella krafter hjälpa så många som bara är möjligt.

Vi har valt att samarbeta med dem för att de, som så många andra organisationer och frivilliga, gör ett grymt jobb. Men också för att vi vill att pengarna från This is Home konkret ska kunna omvandlas till något där du, om du väljer att supporta, ska se att ditt smycke gör skillnad.

 

ThisisHomeSmyckenJohannaNAdamTensta

Kollektionen This is Home är för oss båda ett ställningstagande mot rasism och för det Sverige vi vill ha. Ett Sverige där alla är välkomna, och där alla som vill definiera sig som svenskar har rätten att göra det. Oavsett vad vissa politiska krafter uttrycker.

Och därför känns det självklart för oss att välkomna de som nu, som flyktingar, kommer till Sverige genom att göra deras situation något lättare för stunden. Vi vill helt enkelt säga Välkommen till Sverige - och vi hoppas att vi tillsammans kan göra det så bra som möjligt!

Supporta gärna på www.johanna-n.com. Varför inte köpa ett smycke till någon du tycker om?

Kärlek, och TACK! Johanna och Adam

PS. Följ oss gärna i sociala medier under hashtaggen #DettaÄrMittHem för mer info. DS.