Mitt 2018 - drömmar och mål

Nytt år! Och just i år är jag så otroligt peppad på allt det nya. Idag är inte bara årets första arbetsdag, det är också första dagen jag jobbar heltid sedan mars förra året! 

Att jobba heltid

Det här är faktiskt en dag jag har längtat rätt rejält efter. Att få sitta ner och jobba oavbrutet i flera timmar är, än hur konstigt det kanske kan låta, något jag verkligen har sett och ser framemot. Att få tänka en tanke helt klart och få tid till att göra annat än det allra mest akuta. Det ska bli himla skoj!

Missförstå mig rätt, jag har haft så väldigt fina månader hemma med Ingrid. Men ju äldre hon blivit desto mindre har hon sovit och jag har haft svårare och svårare att klämma in jobb. Så att nu helt enkelt gå hemifrån på dagarna och sedan fullt och fast fokusera på mitt för att sedan komma hem och bara vara med henne - ja, det ska bli så väldans fint. Och avstressande. 

Foto: Matilda Audas Björkholm, www.avbild.nu

Foto: Matilda Audas Björkholm, www.avbild.nu

Mina mål: långsiktigt och stabilt

Förra året skrev jag om att 2018 skulle handla om detta: Mitt mål för 2017: nu ska det vara slut på tjafs. Och ja, jag tycker att jag lyckats rätt bra ändå. Allt blev ju inte helt som jag tänkt mig (med butiken och så) men jag är nöjd i alla fall. Jag har pushat mig själv att våga stå upp mer för mig själv ännu mer - och givetvis kommer 2018 också handla om att fortsätta det. För det kräver träning och åter träning - ingenting sker över en natt. 

I år kommer jag också fokusera på långsiktighet och stabilitet. Och i morse spaltade jag upp det här: 

Mina målbilder för 2018

  • Ekonomisk stabilitet. Minst 6 månadslöner i buffert.

  • Endast jobba med bra-i-magen-projekt

  • Ingen stress.

  • 6 timmars arbetsdag.

  • Fokusera på det som ger pengar!

  • Komprimera arbetstiden och jobba effektivt.

  • Reducera distraktion: sociala medier, möten etc som tar mycket men varken ger energi eller pengar.

  • Skapa vanan att stanna upp några minuter innan varje arbetsdag för att hitta bästa prioritering!

Låter superenkelt, men allt det här är verkligen saker jag sagt till mig själv i flera år, och så har jag inte gjort det alls. Men NU! Jag känner att 2018 är året. Och jag började idag.

Min arbetsplats

Jag kommer, som det verkar nu, att jobba från caféer och hotellobbys (det sistnämnda är mitt favoritställe pga lugn och ro och att ingen tycker att det är konstigt att jag sitter länge) Så ja, jag jobbar alltså hemifrån men kan inte vara hemma då resten av familjen är det och vi bor i en tvåa.... Jag gillar dock fenomenet att utforska nya platser lite då och då - så tror att lite av min vardagsglädje kommer handla om att upptäcka nya caféer och platser några gånger i veckan!

Foto: Matilda Audas Björkholm, www.avbild.nu

Foto: Matilda Audas Björkholm, www.avbild.nu

Klockan 9 slog jag upp datorn på ett café några minuter hemifrån, och alldeles strax, kl 15 prick slår jag ihop den. Då har jag jobbat 6 timmar extremt effektivt, och huvudet känns som tuggummi. Sedan ska jag vara ledig. Andas och vila. 

Jag kommer antagligen inte lyckas varje dag med det här: att jobba när jag jobbar och så effektivt jag kan (6 timmar per dag är som sagt min målbild!), och vara ledig resterande tid. Men jag strävar mot det.

Mitt nyårslöfte överlag är annars att lägga mindre tid på skit: dvs scrolla på sociala medier och zappa på teven. Vi får se hur det går. Men ambitionen finns där. Och jag går i alla fall ut hårt.

Vad är dina drömmar och mål för 2018? Berätta!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.