Mireille, 42, designer, Göteborg

Mireille, 42, designer I Min Garderob & Ateljé Återanvänd, Göteborg "På den här bilden är jag hårmodell, min kompis Ida Tallstig som är frisör, hade precis färgat och klippt mig. När jag färgat håret så blir jag alltid extra inspirerad att leta upp färger och kläder i min garderob som lyfter fram håret ännu mer. Jag valde en enkel klänning från H&M, och för mig var det en utmaning att visa ena axeln bar. Men jag vågade och det blev fint tycker jag! Eftersom jag själv är designer och skapar både kläder och smycken så kan jag tycka att det är roligt att använda andra 'små' designers smycken och plagg som omväxling. Jag vet ju själv vilket arbete som ligger bakom det och det är underbart att se andras kreativa skapande. Så till den här fotograferingen valde jag mitt älskade armband från JohannaN som balanserar upp klänningen med ena armen bar. Jag tycker dessutom att mässingsfärgen blir alldeles utmärkt till dom orangea nyanserna i håret. Örhänget som skymtar fram är ett fjäderörhänge från fantastiska Skin&Bones, som består av två tjejer från Göteborg som jag träffade när vi ställde ut samtidigt på en modemässa.

Så här klär jag mig gärna till vardags också även om jag kanske väljer ett par bekväma grova kängor istället när jag är ute och går. (Och håret något plattare och hängigare eftersom jag är dålig på hårstyling) Jag älskar second hand och blandar gärna nytt med gammalt. Min stil varierar mycket eftersom jag gillar modet från alla årtionden och århundranden! Och nuförtiden har jag slutat begränsa mig när det gäller klädval på grund av mina kroppsformer. Så här ser jag ut och det finns inget skäl i världen att behöva dölja eller trolla med formerna! Alla, oavsett storlek, kan och ska få känna glädjen i att klä sig i det man tycker om! Därför tycker jag att klädbranschen borde börja göra mer och roligare kläder i plus-size. Och det är ett mål som jag själv har nu när jag är igång med att designa kläder."

Klänning H&M, örhänge Skin&Bones, armband LND-Ume Bracelet

Fotograf: Hans Edgren