Minimera - second hand för dig som inte riktigt orkar

Inlägget är ett annonssamarbete med Minimera


Vissa människor som dyker förbi i ens liv lämnar lite extra avtryck, och Ann-Sofie som är ena halvan av second hand-sajten Minimera är en sådan person. Vi träffades första gången för snart tre år sedan på ett hållbart mode-event, och har sedan dess följt varandra på olika sätt. Just för att hållbart mode är något vi båda älskar och brinner för.

Och att nu se henne som en del i Minimera känns så fantastiskt kul. Precis som att jag nu kommer att vara en liten liten del hos dem under hösten. Som ambassadör. Och yes, det här är det första inlägget i ett lite längre och större samarbete här på bloggen. 

Foto: Minimera

Foto: Minimera

Det härliga med second hand

Låt oss börja med att slå fast att second hand är grymt bra ur ett hållbarhetsperspektiv. Och perfekt för dig som är lite lat. Att handla second hand innebär nämligen att en kan konsumera lite som en vill, utan att behöva ha stenkoll på vilka material, märken och företag som är bra eller inte. Du kan handla så mycket du vill (läs: gå bananas om det är vad du känner för!), men sälj eller skänk vidare när du har ledsnat.

Ja, för mig är second hand faktiskt möjligheten att få vara obetänksam. När jag kanske inte orkar vara så genomtänkt eller noggrann i mina klädval. När jag vill testa nya saker och utforska min stil. Och det jag inte trivts i eller snabbt ledsnat på skickar jag sedan vidare. Just för att jag ser på min garderob lite som en hållplats på vägen under klädernas livslängd. Inte som en slutstation.

Foto: Minimera

Foto: Minimera

Men också det tråkiga med second hand

Att handla second hand kan alltså på ett sätt vara fantastiskt roligt. Men det kan likaväl vara sjukt klurigt. Hur och var börjar en leta? Att gå totalt vilse bland det massiva utbud som finns på Myrorna, Emmaus, Stockholms Stadsmission eller Röda Korset Kupan är inget ovanligt. Och för att inte snacka om en sajt som Tradera. 

Mängden kläder kan göra den mest hårdföre lamslagen (i alla fall mig). Ja, det är lite av att "inte se skogen för alla träden". Och bland allt det där är det också så galet mycket skit. Ja, för det är vad (alldeles för) billiga nyproducerade fast fashion-plagg bidrar till. En second hand som består av lite för många sladdriga och noppiga plagg. Tyvärr. 

Minimera som bästa problemlösaren

Men det är här Minimera kommer in. 

Tänk dig ett mer noggrant utvalt utbud. Lite färre plagg, men lite bättre. Och där en enkelt kan filtrera på märke, storlek, färg eller skick. Och det tycker i alla fall jag är helt genialt. 

Second hand minus allt trist. Typ.

Och sen ska vi inte glömma det i alla fall jag är så galet dålig på emellanåt: få iväg de där plaggen jag tröttnat på. Jag är generellt rätt duktig på att sortera ut garderoben lite då och då. Men sen att få den där påsen i klädkammaren eller förrådet att förflytta sig vidare. Ja, där faller det tyvärr lite väl ofta.

Foto: Minimera

Foto: Minimera

Men hej, även här har Minimera tänkt till! Och som jag gillar't! Du beställer enkelt en förfrankerad påse för 69 kr (du betalar alltså bara för portot typ), packar den full och postar tillbaka. Minimera värderar, fotar och lägger upp. Och du får cash sen när grejerna har sålts. Smidigt och sjukt smart. Läs mer här: Så funkar det att sälja på Minimera.

Så ja, min slutsats (och jag är som sagt rätt lat) är att Minimera är det där perfekta alternativet om du inte riktigt orkar. Och hatten av lite extra för att de har myntat (tror jag, har inte hittat det någon annanstans i alla fall) ett så oerhört fint ord: återälska. 

För det är ju vad second hand handlar om.

Minimera är som sagt än så länge en rätt så liten start-up, så att utvecklas vidare med hjälp av feedback, tips och idéer är såklart supervälkommet! (Precis som att de hela tiden förfinar sitt sortiment, de är inte helt där än, men med hjälp av dig som lämnar in riktigt bra grejer och/eller handlar i webshopen kan de fortsätta att växa och bli än bättre!)

Så surfa in på Minimera och lämna gärna en kommentar här om vad du tycker och tänker, och om du har några frågor eller funderingar!

Detta inlägg är ett annonssamarbete med Minimera, men alla ord och åsikter i inlägget är mina egna. Mer om hur jag arbetar hittar du här: PR, press och samarbeten.

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.