Minimera byter namn – blir Varié

Inlägget är ett annonssamarbete med Varié


Second hand-shopen Minimera byter denna vecka namn till Varié. Jaha, varför då? tänker kanske du. Ja, det var min första tanke också, men nästan på en gång förstod jag. Varié är franska och betyder variera. Och det är ju det second hand framförallt handlar om för mig: möjligheten att om och om igen variera sin garderob.

Minimera som namn stämmer ju i avseendet att genom att handla second hand så minimerar du den negativa miljöpåverkan som nyproducerat faktiskt allt som oftast bidrar till. Men minimera som ord kan också associeras till att minimera sin garderob. D v s om du vill vara en hållbar konsument så måste du bli minimalist och från och med nu bara äga ett par byxor.

Och om du känner mig förstår du kanske varför det känns så klockrent att Minimera nu byter namn till Varié!

Foto: Varié

Foto: Varié

Min kärlek till kläder

Jag älskar kläder, och då menar jag verkligen det. En kärlek som jag vet att jag delar med Ann-Sofie och gänget som står bakom det som nu alltså heter Varié.

Och det jag framförallt älskar är att hitta nya kombinationer och outfits. Att upptäcka nya sorters plagg, utmana mig själv och min stil. Utveckla min personliga stil och genom mina kläder kunna och få möjligheten att uttrycka den jag är (eller kanske, snarare vill vara), mitt humör och mina intressen.

Kläder för mig är något roligt och lustfyllt. Och det som väcker den där lusten är just möjligheten till variation. Jag kan ledsna ganska snabbt på plagg, och jag vill ha nytt ofta. Om en vill vara lite taskig kan en säga att jag har något av ett klassiskt fast fashion-beteende. Nytt, mycket och snabbt. Men med skillnaden att jag har hittat sätt att göra det hållbart! Och second hand är ett av dem.

Foto: Varié

Foto: Varié

Jag är ingen minimalist - utan vill variera ofta

Jag ser på min garderob som en hållplats på vägen under ett plaggs livslängd. Inte en slutstation. Hos mig får plaggen bo en stund. Till jag inte använder de längre, då får de flytta vidare. Genom att handla second hand (eller haka på klädbyten) kan jag variera så mycket som jag bara har lust med. Jag får ha många plagg, och jag får byta ofta.

Personlig stil för mig handlar inte bara om att jag just nu är obeskrivligt peppad på vida byxor i lite galna färger eller mönster, utan också om hur jag konsumerar. Det som är min personliga konsumtionsstil helt enkelt. Och att vara minimalist, och minimera sin garderob, passar inte mig. Bara tanken på att endast få äga några få plagg gör mig faktiskt rätt nedstämd. Kanske är du likadan.

Och det är därför jag tycker att det är guld att Minimera nu byter namn till Varié. Som ett slag för alla oss som vill ha mycket och ofta. För att det är vad som gör oss lyckliga och får oss att fortsätta älska mode och kläder: www.varie.se

Vem är du när det gäller garderoben: "minimera" eller "variera"? Och har du nyligen hittat något härligt på second hand? Berätta!

Detta inlägg är ett annonssamarbete med Varié, men alla ord och åsikter i inlägget är mina egna. Mer om hur jag arbetar hittar du här: PR, press och samarbeten.

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.