Min podcast släpps 3 oktober + tre andra fina grejer

I våras berättade jag I höst släpper jag podcast. Och nu äntligen äntligen har jag ett datum!

3 oktober, d v s om mindre än en vecka släpps “Slow fashion - en podcast om hållbart mode”.

Slow fashion - en podcast om hållbart mode

Första avsnittet heter #1 Beteende  - hur tar en första steget? och gästas av Elin Häggberg, teknikjournalist som driver bloggen teknifik.se och podden Teknikens under. Men hos mig ska hon inte snacka teknik, för det gör hon så förbaskat bra i sina egna kanaler, utan om sin egen klädresa. Ja, Elin är helt enkelt en väldigt vanlig genomsnittlig konsument som det senaste året funderat mycket på sin garderob i allmänhet och på hållbart mode i synnerhet.

Foto: Caroline Frankesjö

Foto: Caroline Frankesjö

Så hon och jag kommer helt enkelt grotta ner oss i beteendeförändringar, att hitta rätt strategier och om att ta sig över den där tröskeln till att börja. Dessutom berättar vi om våra bästa/värsta ursäkter för att inte ta det där steget…

Hållbart mode på ett lättillgängligt sätt

Avsnitten kommer att vara ungefär en halvtimme långa och släppas varje onsdag med start den 3 oktober. Och du kommer att kunna hitta podden i de vanligaste podcastapparna, samt genom mina kanaler.

Första säsongen kommer att vara fem avsnitt - med ett nytt ämne, en ny gäst och nya samarbetspartners varje gång. Och jag kan lova att det är rejält spännande grejer som kommer att avhandlas!

Jag hoppas att det jag vill förmedla genom bloggen också ska märkas i podden. Att kunskap, inspiration och konkreta tips är det du ska känna att du får med dig. Och att hållbart mode ska kännas lättillgängligt, men aldrig förenklat. Just för att det är ett komplext ämne.

Annat skoj i höst att hålla koll på

Förutom podden så händer det en drös andra skojiga grejer närmaste månaderna.

Föreläsningar

Jag föreläser:

28 september, Umeå Fashion Week, Umeå
29 september, Världens snällaste shoppingevent, Jönköping
9 oktober, Stadsbiblioteket, Kristianstad
10 oktober, Stadsbiblioteket, Lund
16 oktober, Uminova eXpression, Umeå
23 oktober, Vackstanäs gymnasium, Södertälje
26 oktober, Ljusdal

(Jag uppdaterar mitt föreläsningschema kontinuerligt, så kika gärna in där lite då och då)

Pressklipp i Umeå

Extra skoj är att två Umeå-tidningar har skrivit om mina föreläsningar imorgon:

Umeå Tidning: Smyckesskaparen föreläser om vikten av hållbart mode
Västerbottens-Kuriren: "Om klimatångest leder till apati är det farligt" (finns på webben idag om du är Plus-medlem, och publiceras i papperstidningen imorgon)

Studiecirkel

Jag tar just nu tillsammans med Bilda Studieförbund fram en webbaserad studiecirkel som vem som helst kommer att kunna gå. Enda kriteriet är att du kan dra ihop ett gäng på ungefär minst fyra personer (blir roligare ju fler en är!)

Cirkelns fyra träffar bestämmer ni själva när och hur de ska ske - om ni ska träffas fysiskt eller göra det helt webbaserat. Du kan bor var som helst och det finns inga krav på förkunskaper (samtidigt som du som är rejält nördig också kommer att ha behållning av studiecirkeln) Ja, jag tror så mycket på det här studiematerialet!

Allt du behöver veta om cirkeln hittar du här:

Slow fashion - vägen till en hållbar garderob

För dig som är i Stockholm kommer jag att hålla en kick off-föreläsning den 7e november som vänder sig till den som vill bli cirkelledare (som ledare är din uppgift i grova drag att vara sammankallande och ha koll på studiematerialet i gruppen, d v s inte så betungande!)

Mer info om allt detta kommer!

Klädbytarevent i Stockholm

Tillsammans med Greenpeace kommer jag att arrangera ett klädbytarevent kvällen den 31 oktober. Inbjudan kommer men skriv gärna upp datumet redan nu!

(Det här eventet är för övrigt ett bra bevis på hur rätt kanaliserad klimatångest kan ge upphov till något konstruktivt. Jag roddade nämligen ihop det här 05.00 när jag för några veckor sedan låg sömnlös. Tur att Greenpeace peppade igång på samma grej!)

Kommer vi ses någonstans i höst? Och har du något särskilt som du är taggad på att jag ska ge mig i kast med? En fråga du vill ha svar på, en plats du vill att jag ska åka till eller något helt nytt medie som jag borde utforska. Podden är ju ett resultat av att ni var flera förra året som peppade mig! Så er inspiration hjälper mig massor!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.