Dagens slow fashion-outfit - Min dagliga följeslagare

Jag nämnde ju förra veckan: Dagens slow fashion-outfit - redo för den svenska hösten att min ryggsäck absolut förtjänade ett eget inlägg. Så här kommer det! Och ni kommer snart förstå varför. 

Ryggsäcken är min sedan i början på året - och jag älskar den helt och fullkomligt! Av fyra skäl: 

  1. Det är en ryggsäck (hej då sneda axlar och taskig hållning efter år av tygkassar och axelremsväskor)
  2. Den är snygg. Det är fasen inte ofta en dyker på ryggsäckar som är sjukt snygga - och inte får en att känna sig som ett barn, en tant eller ett sportfreak. 
  3. Den är i grym kvalitet. Och jag har tanken om att ha och ta hand om den här ryggsäcken ungefär lika länge som jag själv lever (d v s minst 70 år till då jag planerar att bli 100 bast)
  4. Den är gjord i vegetabiliskt garvat läder, där ALLT, och då menar jag verkligen allt, är schysst, transparent och vansinnigt genomtänkt. 

Ryggan kommer från det nystartade märket Sandlund/Hossain - men Anders som är ena halvan av företaget kommer från en flera generationer av garvare utanför Piteå (anrika Bölebyn).

Och nördig som jag är fullkomligt ÄLSKAR jag all information som handlar om produktion, och det hittar en absolut hos Sandlund/Hossain under fliken Bagmaking. Precis som att hela märkets story - där Piteå och Bangladesh förenas - är rätt trevlig den också (dagens understatement). Så ja, jädrans grym helt enkelt.

Jag har under 2016 gratis fått använda ryggsäcken från Sandlund/Hossain och har därmed varit det de kallar för en "Bag pilot". Syftet har varit att testa produkten och återkoppla form, design och funktion till dem för ytterligare produktutveckling. Det är också därför min ryggsäck ännu inte är släppt till försäljning. Men inget annat än direktresponsen till dem har ingått i vårt avtal. Alla ord och åsikter i det här inlägget är därför helt mina egna, och jag skriver om märket för att jag helt enkelt tycker att de är så himla bra!