Maryam och Sahar, Pride, FATTA och massvis med kärlek

MaryamSaharPrideFATTA I fredags under Stockholm Pride vigdes Maryam och Sahar av en imam. Och istället för vigselringar valde de istället FATTA-halsband. Maryam skrev själv såhär till oss:

"Hej! Jag och min fru ska vigas enligt islam på fredag den 1:a augusti under Pride festivalen. I och med att vi är borgerlig gifta så ska vi inte byta ringar( dessutom är jag höggravid och ring skulle inte funka praktiskt ;) ). Hon har önskat sig ett FATTA-halsband och nu ser jag chansen :) och ska överraska henne."

Och jag blev så galet glad! Det är inte första gången våra smycken har fått vara en del av ett bröllop (Se "Umeåbröllop på Vindelälven" och "Love is in the air!"). Och det är såklart alltid lika smickrande och roligt! Men också för att Maryam och Sahar verkligen omkullkastar och utmanar många tankar och fördomar om just kärlek. Och det är alltid lika befirande och härligt! Så Maryam och Sahar, tack för att ni finns! Och tack för att du Maryam valde FATTA som er symbol för er kärlek!

DN har skrivit två fina artiklar om Maryam och Sahar samt deras vigsel, läs de här: ”Imamens välsignelse är ett erkännande av vår kärlek” - DN 2014-07-30

"Imam utförde unik vigsel av två lesbiska" - DN 2014-08-01

Och ett likadant halsband som de bär hittar du här: FATTA - halsband med kort kedja, 450 SEK.