Make it last

Idag har ett nytt digitalt mode- och skönhetsmagasin med fokus på hållbarhet premiär; Make it last. Bakom projektet står bloggaren och stylisten Emma Elwin tillsammans med Lisa Corneliusson, förlagsredaktör på Rodeo.

MIL

Make it last vill göra hållbarhet inom mode- och skönhetsvärlden mer lättillgänglig och visa på att det går på olika sätt att vara hållbar i sina modeval, något som vi på JohannaN kan skriva under på. Vi, liksom Make it last, vill inspirera människor till att välja bättre - vilket kan innebära att fundera över produktionsvillkor, arbetarnas situation eller vilket material som används. Att uppmuntra människor till att välja tidlös design som alltid är modern, eller att köpa second hand. Alla initiativ räknas, som Rodeo skriver.

Vi på JohannaN tycker absolut att hållbarhetsfrågan behöver lyftas mer och gillar allt som kan inspirera oss och andra till att göra mer hållbara val. Att Make it last även utforskar modebranschen för att se vad den gör när det kommer till socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvarstagande gör oss ännu mer pepp!