Köp inte nya smycken till festen - hyr istället

Ett av de vanligaste tipsen för en mer hållbar garderob är att satsa på bra basplagg och förnya med hjälp av accessoarer och smycken. Och det är såklart ett rätt bra tips - med en bas i tidlös design och i bra kvalitet så är det lätt att alltid vara redo för fest, bröllop och annat roligt. Men det där med slit-och-släng och utbytbara accessoarer känns såklart inte helt klockrent - eller hållbart för den delen.

De senaste månaderna har jag klockat in på tre stycken bröllop samt två finare galor/fester. Ingen av dessa fester hade samma gäster så att bära samma kläder hade verkligen inte spelat någon roll. Men ändå ville jag bära något jag inte burit förut. Som att det skulle göra det mer högtidligt. Och speciellt. Att själva känslan av att bära något nytt gjorde det mer festligt. Märkligt men ändå likafullt sant. Ni kanske känner igen känslan?

Hyr smycket till festenSjälv bar jag tre olika klänningar under dessa fem tillställningar: två stycken jag haft några år i garderoben. En som jag bar på ett bröllop förra året men som fortfarande kändes fin och en som jag tidigare inte riktigt gillat - men som nu fick sig ett rejält uppsving. Och så hittade jag en fin klänning på second hand. Till dessa bar jag två olika par skor, som jag haft i garderoben några år och så lite olika smycken från JohannaN. Och ja, jag vet att jag är bortskämd som kan låna smycken lite sådär hejvilt för att piffa upp olika kläder.

Och det var nog utifrån den tanken som jag kom på: varför inte låta alla som vill, låna precis lika hejvilt? Och därmed föddes idén som nu är vårt nya koncept: att låna våra smycken över en helg eller en vecka. Än så länge finns bara konceptet i vår fysiska butik på Frejgatan 47 i Stockholm, men om du är intresserad men bor i annan del av landet får du såklart mer än gärna maila mig på johanna@johanna-n.com så hittar vi en lösning som passar just dig!

Hyr festens smycke istället för att köpaKonceptet funkar på följande sätt:

HYRA ÄR DET NYA ÄGA. Ska du på bröllop, fest eller gala och vill bära något nytt och kul? Hyr ett smycke eller två!

En helg: 10 % av smyckets pris (vilket betyder: ett halsband som kostar 450 SEK hyr du för 45 kr under två dagar)

En vecka: 20% av smyckets pris

Du lämnar tillbaka i det skick det är - dvs om något skulle ha gått sönder efter vild dans och kalasande så är det ok, och skulle du mot förmodan lämna tillbaka för sent eller att smycket helt försvunnit så löser vi det. Alla villkor går vi igenom innan du lånar - allt för att du ska känna dig trygg och fullt och fast kunna fokusera på festen!

I butiken har vi en hel vägg fylld med hyrsmycken - och fokus kommer ligga på sk. statementsmycken. Dvs de smycken som är våra allra största rent fysiskt- och som en kanske inte riktigt vill eller vågar bära en regnig måndag. Men som lämpar sig desto bättre för årets bästa fest. Så, välkommen in och hitta din nya följeslagare för julmiddagen eller nyårsbalunsen!