Konsten att göra tråkiga saker lite roligare

Förra sommaren var jag ledig i hela fyra veckor. Läs: HELT ledig. Loggade inte ens in på Facebook på en månad! Och då skrev jag om det här: Nu går jag på semester och här: Hej igen efter en månad som nedkopplad! I år blir det däremot bara en vecka. Med start nu på lördag.

Det går dock ingen nöd på mig, jag har ju redan varit ledig nästan tre veckor i år (när jag semestrade i Thailand i februari) samt spenderade ju hela 2 månader utomlands. Dessutom jobbar jag hela sommaren helt flexibelt alla måndagar, onsdagar och fredag då butiken bara är öppen tre dagar i veckan.

Att gora trakiga saker lite roligare

I mitt fall betyder det en hel del jobb.  men också att jag kan vara ledig då och då. Igår hörde exempelvis en kompis av sig på morgonen och vips så hade jag bestämt mig för att jobba fram till lunch, hänga med henne hela eftermiddagen för att jobba några timmar igen sen på kvällen. Perfekt upplägg.

Jobbmässigt handlar den här sommaren om att bygga saker på internet. JohannaN ska få en sprillans ny webshop - både på svenska och engelska. Dessutom ska jag bygga en hemsida för den kommande boken samt utveckla bloggen rejält.

Och det ska ärligt sägas att det är verkligen ingen fröjd att sitta och lägga in nästan hundra produkter med vad allt det innebär, sökmotoroptimera och så vidare. Samt att översätta och göra om allt på engelska sen igen. Det är helt enkelt ett helvetes-projekt de luxe (som dock kommer att bli smått fantastiskt tidsbesparande, effektivt och härligt när det väl är klart)

Och det jag har kommit fram till är: ju tråkigare och mer svåröverskådlig en arbetsuppgift är, desto mer får en jobba på omgivningen. Så för att motivera mig själv till webbshopsbyggandet försöker jag omge mig med härligheter. Förra veckan spenderade jag två arbetsdagar på balkongen. I måndags jobbade jag från två kaféer. Och mutade mig själv med smoothie och härlig lunch.

Vart jag ska ta vägen imorgon vet jag inte riktigt, men att upptäcka något nytt kafé eller plats i stan som belöning för hårt arbete känns rimligt. För varför sitta instängd på en trist plats bara för att en jobbar? Jobbet blir ju gjort oavsett vart jag är (eller kanske snarare tack vare att jag inte har det mördande tråkigt) så att njuta lite mitt i tristessen är mitt absolut bästa tips!

Som när jag var som allra mest kräkstressad tidigare i våras och satt med det sista på den där boken hela kvällarna efter långa arbetsdagar i butiken. Ja, då dök jag in i kaoset med alkoholfri öl och chips eller gott te och skorpor. Jag tror att det var de där små guldkantsgrejerna som avgjorde. Det som kändes så tungt och tröttsamt blev helt plötsligt överkomligt bara för att jag gjorde det lite härligare.