Klädbytarkväll 4 juli i Stockholm

På onsdag nästa vecka, den 4e juli, arrangerar jag ett klädbyte i The Lobby, Regeringsgatan 61 i Stockholm. Kl 18-20 kör vi - och det kommer att bli så himla fint, det lovar jag! Så om du är i stan: ta med dig plaggen du inte använder längre och hitta nya garderobsfavoriter i stället! Exakt hur klädbytet funkar hittar du här: Klädbytarkväll i The Lobby

Varmt välkommen!

Foto: Sisters in Law

Foto: Sisters in Law

Och angående The Lobby: så tycker jag att det är något du ska besöka. Nu under sommaren har butiken förvandlats till en färgsprakande karamell under bröllopsmagasinet Sisters in Law flagg. Mina smycken finns på plats (som syns i bilden ovan) t o m mitten på juli. Så oavsett om du söker fest- och bröllopsinspiration eller bara vill upptäcka något nytt: ta en sväng förbi!

Hållbara shoppingtips

Min lista med hållbara shoppingtips uppdateras ständigt, och allra nyast är två tillskott till barnsektionen

Ossoami - barnbyxor som håller längre

Ossoami - gör förstärkta byxor till alla ungar som sliter byxknän som om det inte finns någon morgondag. Ossoami gör jeans, mjukisbyxor och leggings med Cordura® på knäna. Vilket innebär att de är mer än 15 gånger så nötningshärdiga som vanlig denim! Och att använda ett  par brallor istället för sisådär femton par (alternativt laga sig fördärvad) är såklart rejält miljösmart. Så om det är pris per användning som är din måttstock (vilket det borde vara! =)) så är Ossoami alltså verkligen något att spana in.

Sen vill jag också slå ett slag för följande: det har nyligen börjat dyka upp barnbyxor med Cordura på knäna hos några av våra största kedjor, och deras pris är lägre än Ossoamis. Anledningen: ja, för att de jobbar med stora volymer (samt såklart: inte betalar schyssta löner till de i produktionen). Men också p g a detta: Ossoami är originalet, och det lilla Göteborgsmärket har lagt stora resurser på att utveckla just denna produkt under flera års tid. Så därför: om du peppar på idén med förstärkta byxknän: supporta de som var först och ge dem din cred och dina pengar. Inte de som kopierar.

Yawama of Sweden - rättvist producerade mjukisdjur

Hos Yawama of Sweden hittar du otroligt söta stickade och virkade gosedjur, skallror och leksaker - allt noggrant handgjort under schyssta villkor i Zambia. En så himla fin present till en nyfödd tänker jag!

Och om du brukar läsa Underbara Claras blogg har du säkert dykt på dessa gulliga djur förut. För hon är ju nämligen en del av Yawama of Sweden, tillsammans Nicola Eriksson Fackel - som själv är född och uppvuxen i Zambia - och Claras syster Anna Lidström.

Foto: Yawama of Sweden

Foto: Yawama of Sweden

Händer nästa vecka

Nästa vecka börjar jag två veckor av föräldraledighet då min andra hälft ska jobba, så det blir helt enkelt ett lugnare jobbtempo här hos mig (Ingrid brukar sova 2 timmar mitt på dagen, så då jobbar jag samt lite på kvällarna är det tänkt)

Men det passar mig jättebra: för nu är det verkligen färre mail, inga föreläsningar inbokade och mindre webshopsbeställningar eftersom folk njuter av semestern och så vidare. Så när det är som allra härligast att vara ledig, ja då händer det inte så mycket jobbmässigt heller. Bra timing va!

Och om det är något jag lärt mig genom åren så är det att verkligen försöka njuta fullt ut och vara mer ledig när alla andra ändå är det! Så det ska jag göra - och så ses vi på onsdagens klädbyte eller hur?!

Har du några speciella tankar eller frågor efter att du har läst det här inlägget? Lämna gärna en kommentar! Jag svarar på allt!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.