Kärleken till ett par kängor

Kan en bli kär i något materiellt? Ja, hävdar jag bestämt. Och just nu har jag en sådan förälskelse. Mina nya kängor från Kero är perfektion rakt igenom. Varför och hur jag kan känna så starka känslor?KeroJohannaN Låt mig berätta. Kängorna är tillverkade för hand i Sattajärvi utanför Pajala i Norrbotten. Renskinn och gamla tekniker. Kvalitet rakt igenom. Den klassiska näbbstöveln med den karaktäristiska tåspetsen och mönstret på ovanlädret är här transformerat till en modern känga/sneaker i ett designsamarbete med jeansmärket DenimDemon. Skosnörena har de samiska färgerna och det tillsammans med materialet och formen av en näbbstövel plockas tradition och lokalt hantverk in i nutid och blir tidlös och trendig på samma gång. Det här är en sko jag planerar att ha varje vinterdag i många år. En sko jag kommer att gå många gånger med till skomakaren. Putsa och fetta in för att hålla den vacker. En sko som med tiden blir finare och finare och jag ser att den här förälskelsen kommer att förändras till en djup kärlek, lite sådär som en känner till en familjemedlem. Så tror och ser jag mitt liv med dessa skor fr.o.m. nu.

Ett par äkta Slow Fashion-dojjor helt enkelt.