Julia Rio - färgglatt och stickat

JuliaRio1Ett märke som jag av en slump dök på häromdagen är Julia Rio. Julia gör stickade mössor och pannband i ull. Färgerna är skarpa och klara och mönstren klassiska men ändå lite halvt galna. Jag gillar det skarpt! Allt stickas för hand i Sverige av Julia själv på hennes handdrivna stickmaskin, och hon, precis som jag, brinner för hållbarhet och Slow Fashion.

JuliaRio5Julia skriver själv på sin hemsida (som är på engelska): "The machine is comprised of a bed of 200 needles, hand-driven and environmentally friendly. Each beanie is finished off the machine by being hand sewn together and labeled.

At Julia Rio we want to keep our footprint on earth at absolute minimum and we are doing what we can to use organic yarn. Our aim is also to find material which is both organic and fairtrade to keep our ethical standards as high as our quality and design."

Och jag blir så glad över att läsa det: det är själva strävan som kommer att skapa förändringar inom modevärlden. Det är inte helt lätt att hitta bra material och skapa allt korrekt ur ett hållbarhetsperspektiv på en gång, men genom att drivas av det och sakta men säkert utvecklas och bygga sig fram så är det möjligt att skapa det märke och företag som en själv vill ha. Även om det kommer ta tid och innebära väldigt hårt arbete. Och det förenar nog både mig och Julia.

JuliaRio4

Här är en av mina favoriter: en riktig vinterfavorit som gör en minst sagt på bra humör (450 SEK) JuliaRio2JuliaRio3