Jul - NU ska du rösta med plånboken!

Yes! Nu är det jul, och om du köper julklappar: använd det här tillfället till att rösta med plånboken! Lägg dina pengar på de företag och produkter som du vill stötta. De som backar upp dina värderingar, och som du genuint gillar.

Om du av någon anledningen glömmer bort det i vardagen, så är jul den perfekta chansen.

Handla från de butiker som du verkligen uppskattar, det är tack vare dina pengar som de kommer att finnas kvar överhuvudtaget.

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

Jag har skrivit om detta tidigare: Saker du inte vill veta om att driva butik. Och det inlägget fick i sin tur en fin uppföljare från Pernilla som skriver Ekoenkelt.se och också driver butik, läs det så förstår du ytterligare hur mycket dina pengar verkligen spelar roll: Om att fira ettårsdag och ta en enorm risk med en butik.

Och det som är extra fiffigt med julklappar är att du också hjälper till att sprida ordet om dina favoriter. Till mottagaren av paketet och till alla som är med när det öppnas. Och om det är något jag antar att du vill så är det att fler ska upptäcka det du gillar och står för. 

Och nej, det är absolut inte förmätet att använda julklapparna till att sprida sina egna värderingar. Det gör jag jämt. Både genom vad jag ger, men också önskar mig. Exempelvis är det ju smart att uttryckligen säga att det är helt okej att få second hand-grejer i present, eftersom det är något många inte vågar ge p g a en tanke om att julen måste handla om nytt nytt nytt.

Så med det sagt, hit me med dina bästa julklappstips - både för att ge men också önska sig!?

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.