Jag gillar inte fula grejer

En sak som slår mig lite då och då är: varför förväntas hållbarhetskunden ha en annan estetisk preferens? Vi gillar ju samma design som alla andra - så varför måste så många märken göra fulare grejer?!

Jag skulle aldrig någonsin köpa något jag inte tycker är fint eller bekvämt. Och då är det skitsamma hur bra producerat det är.

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

Jag kan liksom inte sluta överraskas hur många företag som inte tänker på det här. Alltifrån när jag gjorde inköp när jag ägde Replik till när jag coachar nystartade företag till när jag ska köpa saker själv. 

Hållbarhet som en tydlig riktlinje i ens företag betyder inte att det räcker. Utan snarare måste du göra exakt allt annat lika bra som alla andra. Design, varumärke och en härlig känsla för kunden och så vidare. Du får jobba extra hårt helt enkelt. 

Jag kan nog minst sagt kallas hållbarhetsnördig. Men jag gillar inte fula grejer. Så enkelt är det. Synd att alldeles för få förstår det.

Hur tänker du? Är det här något du känner igen, eller har du en helt annan erfarenhet, berätta!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.